Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Poribljavanje Grabovice

Džino Dženad je održao riječ i evo njegovih prvih snimaka sa mobitela osvojenog u nagradnoj igri
Nakon pražnjenja amkumulacije Grabovica, a radi remonta postrojenja HE grabovica, Elektroprivreda BiH je finansirala (što joj je i zakonska obaveza), poribljavanje jezera.
Poribljavanje je izvršeno u dva navrata, prije petnaestak dana je u jezero ubačeno 15000 komada potočne pastrmke, a 12.10. je ubačeno 15000 komada kalifornijske pastrmke.
Bistro, Dženo i jablaničani! A kako ovakve aktivnosti mogu pozitivno da se odraze kod ribolovaca, pokazaće vam i vijest ispod, koja se
nadovezuje na ovu Dženinu.


U OKTOBRU KUPOVINA GODIŠNJIH DOZVOLA
Ovih dana zahvaljujući dobrom radu ribočuvarske službe i rukovodstva Udruženja, kao i činjenici da je izvršeno kvalitetno poribljavanje dijela voda kojima gazduje ovo Udruženje, dogodio se jedan kuriozitet. Naime,
nakon poribljavanja Jablaničkog jezera 13.07.2006. godine. šaranom i nakon prolaska pola ribolovne sezone prodate su 4 godišnje ribolovne dozvole što nismo smatrali velikim čudom. Sve to nebi bilo čudno da ovih dana nakon poribljavanja Grabovičkog jezera nije prodato još 6 godišnjh ribolovnih dozvola. Iako je ribolovna sezona pri kraju, odnosno već je ribolov zatvoren na dijelu ribolovnih voda ovog Udruženja ipak se 6 ribolovaca odlučilo za kupovinu godišnbje ribolovne dozvole. Mora se priznati ovo je prava rijetkost. Ne znam da li se ijedno udruženje u BiH može pohvaliti da je u oktobru prodalo ijednu godišnju dozvolu. Nek se i to dogodilo pa bilo gdje, ipak je savjest ribolovaca proradila.
Armin Kovačević

Pročitajte i:   Pobjeda ekologa: Nakon 10 godina poništena koncesija za hidroelektranu na Neretvi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.