Najnovije vijestiReportaže

Jezero Kop – Lukavac

Mirzet Mujačić – od 08.09. do 10.09. 2005 godine
Počelo je sa manjim 2,5kg (taj nije ni slikan, vraćen je odmah u vodu), zatim jedan od 5,2kg. Onda je počela egzibicija. Jedan dobar, nije bio ispod 15kg, otkači mi se pred samom obalom. Vjerovatno mu se, zbog dužeg zamaranja, udica rasklimala u ustima, jer sam pecao na većim daljinama. Spot mi je bio udaljen 160-180 metara. Poslije toga slijedila je popravka, kroz par sati došao je drugi, veleljuskavi, i ta je bitka bila okončana u moju korist.Težio je 14,7kg.
Na kraju zadnjeg dana, uslijedila je kruna ribolova. Kada sam pomislio da je to sve, jer mi se riba više nije javila gotovo cijeli dan, uslijedio je najveći dril. U 5:30 ujutro, oglasio se indikator. U samom startu je dao do znanja da se radi o velikoj ribi i snažnom borcu. Srećom, borac sa druge strane je bio jači i pametniji. Pokušavjući sve moguće svoje stare trikove (ko zna koliko je puta bio na udici), ovaj put
mu nije uspjelo. Kroz dvadeset i koju minutu se našao u podmetaču krasan ljuskaš od 20,6kg , “stari lisac”, kako sam ga nazvao, jer je koristio neuobičajene bjegove za šarana.
Bistro Bosno i Hercegovino!

Pročitajte i:   Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.