Najnovije vijestiUlovi

Rogoznica: Ribari izvukli psinu od 350 kilograma na palubu

‘Psina golema’ dugacka 3,5 metra bezuspješno se odupirala i tražila izlaz iz mreže dok su je trojica ribara izvlacili na palubu kocarice ‘Krknata’
Takvu golemu životinju u životu nisam vidio, rekao je Antonio Vidovic koji je u ponedjeljak slikao ribare uz psinu golemu.
Njih trojica uhvatili su je u mrežu svojom kocaricom ‘Krknata’, devet kilometara od rogoznicke obale. Psina je teška 350 kilograma i dugacka oko 3,5 metra.
– Riba se toliko otimala da su je oni jedva uspjeli izvuci iz mreže na palubu – kaže Antonio. Meso psine goleme završit ce na jednoj od šibenskih tržnica.
– Psina golema druga je po velicini iza kitopsine, a može narasti i do 10 metara. Hrani se biljnim i životinjskim planktonom i u potpunosti je bezopasna za ljude. Mislim da su ribari uhvatili ženku. Zimi se ova vrsta hrani na površini mora pa su lak plijen kocaricama – rekao je Nikša Glavic sa Instituta za more i priobalje u Dubrovniku. Psine su prije lovili iskljucivo zbog mesa i kože. U nekoliko posljednjih godina love ih zbog ulja u njihovoj jetri koja je jako tražena i na cijeni.
www.24sata.hr

Pročitajte i:   USR Kiseljak: Poziv na 1. Spin Kup povodom dana Općine Kiseljak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.