Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Uskoro starta takmičarska liga HNK

Na inicijativu gospodina Josipa Pjevca, predsjenika USR “Bjelave” capljina juce je u capljini održan prvi sastanak predstavnika Udruženja u slivu rijeke Neretve radi formiranja takmicarske lige HNK. Na sastanku su prisustvovali predstavnici USR “Bjelave” capljina, USR “Neretva” Mostar, USR “Rama” Prozor-Rama, USR “Glavatica” Jablanica USR “Stolac” Stolac i USR “Kravica” Ljubuški. Na sastanku se nisu pojavili predstavnici USR “Konjic” Konjic, USR “Bistro” Mostar Sjever i USR “Blagaj” Blagaj.

Iako Ljubuški ne pripada ovom Kantonu ipak su izrazili želju da budu clanovi lige što im je udovoljeno. Na sastanku je razmatrana mogucnost formiranja lige i svi prisutni su podržali tu ideju. Istaknuta je i nužnost formiranja ove lige radi animiranja mladih iz svih udruženja, kao i druženja te što bolje saradnje Udruženja HNK. Sportski ribolov u ovom Kantonu trenutno i nije baš popularan pa ce formiranje ove lige, nadamo se dovesti do razvoja ovog sporta i sportskog duha kod hercegovackih ribolovaca. Želja nam je da se ribolov ne svodi samo na odlazak na vodu radi ulova, nego da se družimo i razmjenjujemo iskustva.
Usvojen je kalendar takmicenja lige, koji je uskladjen sa kalendarima SRS BiH i SRS F BIH. Prvo, od pet takmicenja održace se 21. ili 22.06.2008.godine, a naše Udruženje ( USR “Glavatica”) se ponudilo da bude domacin što je i prihvaceno. Formirana je i Takmicarska komisija te doneseni konkretni zadaci koji stoje pred nama kako bi konacno Liga HNK profunkcionisala.
Pored lige bilo je govora i o važenju dozvola, a cak je bilo i inicijativa da se potpiše sporazum o važenju dozvola na slivu rijeke Neretve. Konacan dogovor ostavljen je za drugi sastanak dok predstavnici Udruženja prijedloge iznesu na Upravni odbor i zauzmu svoj stav. Razgovarano je i o problemima krivolova kao i poteškoca oko finansiranja rada ribocuvarske službe. Iskreno se nadam da je ovo pocetak jedne lijepe saradnje izmedju udruženja u HNK i da je konacno došlo vrijeme da se napravi reda na vodama ovog Kantona. BISTRO

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH za mlađe kategorije u disciplini lov ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.