Održana vanredna Skupština SRS F BiH

Dana 19.04.2008. godine, sa početkom u 11,00 sati, u Jablanici je održana vanredna Skupština SRS F BiH. Domaćin, U.S.R. “Glavatica” se potrudio da sve organizuje, a ovom prilikom se zahvaljujemo rukovodstvu SRS F BiH koji su nagradili naš trud i rad na očuvanju ribljeg fonda i napore da stanemo u kraj krivolovu, povjerivši nam organizaciju ove vanredne Skupštine.
Na Skupštini je bilo rasprave o izvodu iz zapisnika sa Skupštine u Novom Travniku, Finansijskom izvještaju za 2007.godinu, izmjenama i dopunama Statuta i mnogim drugim stvarima.
Najviše se raspravljalo o finansijskom izvještaju koji je uradjen na osnovu zatečenog stanja i koji je odraz sadašnjeg stvarnog stanja po knjigama. Predloženo je da se ovaj izvještaj usvoji kao informacija i zadužen je Upravni odbor da u roku od 15 dana podnese krivične prijave protiv odgovornih lica. Takodje, burna rasprava je bila i oko amandmana uloženih na prijedlog
novog Statuta. Na kraju je ipak usvojen izmjenjeni Statut sa pojedinim amandmanima. Mislim da je ovaj Statut dobra polazna osnova za dalji rad Saveza, ali ipak po mom mišljenju treba na nekoj od narednih Skupština još izvršiti izmjene i dopune pojedinih članova. To se posebno odnosi na broj delegata u Skupštini gdje bi po mom mišljenju trebalo odrediti i donju granicu članstva, odnosno ne dozvoliti Udruženjima koja imaju ispod 50 članova da imaju delegata sa pravom glasa, nego samo kao diskutanta i predlagača. Sada je situacija da Udruženja sa 10 ili 20 članova imaju jednog delegata kao i Udruženja sa 200,300 ili 500 članova.Mislim da nije pošteno.
Što se tiče rada novog Upravnog odbora mislim da imaju volje da konačno ovo dovedu u red, ali im treba malo pomoći i nadati se da će uspjeti. Normalno je da i oni naprave neke greške i propuste, ali ih ne treba odmah osudjivati.
BISTRO!!!

Pročitajte i:   Reakcija ministarstva: Veliki vranac ili kormoran nije strogo zaštićena vrsta, a odstrjela je bilo i prošlih desetljeća

One thought on “Održana vanredna Skupština SRS F BiH

 • 28. Januara 2010. at 11:15
  Permalink

  Postavio buba 03 September, 2008
  Slazem se sa Diverom da Fifi nije duga vijeka na polozaju clana upravnog odbora.Vasa delegacija treba jasno obrazloziti o cemu se zapravo radi.Nije kriva skupstina jer delegati nisu znali zasto treba glasati pa je zbog toga bilo 14 suzdrzanih i problem je upravo to.Vas najglasniji clan kad se glasalo nije bio u sali.Ja vjerujem vise onom ko sportski lovi i vraca ribu ponovo u vodu,nadam se da ce vecina delegata procitati izvjestaj sa vase kantonalne skupstine.
  Bistro.

  ——————————————————————————

  Postavio diver 03 September, 2008
  Buba mislim da je dovoljan argument to sto je covjek koji sjedi ispred USK kantona direktan krivac sa jos par ljudi za nastalu financisku katastrofu u savezu i sto je zalosnije clanovi skupstine nisu za smjenu istog ..barem je tako receno mada je glasovanje pokazalo nesto sasvim drugacije,znaci podrzali su lopova koji je sebi isplatio dnevnicu i kad je bio mahmuran 🙂

  ——————————————————————————

  Postavio buba 03 September, 2008
  evo nakon desetak dana kako je održana vanredna skupština SRS F BiH koja je bila prilićno burna jer se raspravljalo o vrlo važnim stvarima koje mogu dugoroćno pojednostaviti rad ove skupštine tj.transparentno poslovanje i donošenje na uvid skupštini rezultata rada upravnog odbora,ili nastaviti po starom zbog čega je došlo do istrage financijske policije.Sad nakon nekoliko dana kada se saberu utisci i razmisli trezveno mislim da smo dobro postupili dajuči podršku upravnom odboru da rasćisti situaciju i da stvari dovede u red.Ovim putem napominjem delegaciji iz USK koja zastupa sedam od osam društava da svoje zahtjeve za smjenu člana upravnog odbora iz svoje regije,dobro argumentiraju i ubijede skupštinu u opravdanost svojih zahtijeva,pa će na taj naćin biti i upravnom odboru olakšan posao oko sredjivanja ove teške situacije.Ja vjerujem da je to moguće.
  Buba.

  ——————————————————————————

  Postavio union 03 September, 2008
  sve je to isto i u bihacu. nedavno cirkus od skupstine udruzenja, smijenise denijala selimovica ista ekipa sa midhatom midzicem miskom, koji sada opet sjedi u UO UNA Bihac, pa u UO USK, pa u UO SRS BiH, a isti tip je prije nepunih godinu dana smijenjen jer je muljao i muljao…ne trebamo se mi cuditi sta se desava u drzavnom parlamentu, kod nas je cirkus veci nego tamo. za izvjestaj UO na celu sa denijalom selimovicem od prisutnih 21 glasalo 12, 7 protiv, 2 suzdrzana i miskov covjek hari midzic konstatovao da izvejstaj nije prosao. i sada isti lopovi od prosle godine drmaju udruzenjem a niko ne pita ni kako ni ko ih je ponovo postavio. uhhh, da Bog da ostali bez ribe na Uni, nismo je zasluzili…

  ——————————————————————————

  Postavio Sadam 03 September, 2008
  Skupština SRS F BiH je ličila na “Pozorište u kući”. Nažalost u samom rukovodstvu saveza ostadoše LOPOVI u većini.Svi prisutni su vidjeli kako jedan pošteno broji glasove delegata dok ona nepoštena većina to odmah krivo zbroji i proglasi rezultat kako njima odgovara.
  Zašto ići s tužbom, neka štetu namire oni koji su glasali za kriminal (7) te oni koji su bili suždržani ma koliko da ih je bilo.
  BISTRO za sve poštene sportske ribolovce u BiH.

  ——————————————————————————

  Postavio pliva 03 September, 2008
  Bio sam na Skupstini a sjedio sam pored doticnog gospodina (predstavnika USK u predsjednistvu) i mogu potvrditi da je Guest u pravu i oko glasanja i oko toga da treba smijeniti “lika” jer se iz njegove nervoze dalo zakljuciti da nije u pravu a pogotovo sto su predstavnici 7 udruzenja sa prostora USK trazili njegovu smjenu. Fakticki je Skupstina nametnula predstavnika USK koji ce (nece) zastupati interese 8 udruzenja , koliko i egzistira, u USK (ponavljam da je 7 bilo za smjenu “Fifija”)…

  ——————————————————————————

  Postavio indir 03 September, 2008
  biče jedinstvena dozvola samo polako vi očekujete rezultate od upravnog odbora da riješi probleme odmah nema niko čarobni štapić pa da riješi probleme koji se gomilaju 10 godina uspjeh je što su skinuli bivšu postavu Upravnog odbora na red dolaze i ostali problemi

  ——————————————————————————

  Postavio obl 03 September, 2008
  ima li jedinstvenih dozvola za FBiH?

  ——————————————————————————

  Postavio Guest 03 September, 2008
  Prvo skupszina nije legitimna razlog presjedavajuci skupstine je iz udruzenja koje nije nikako od 1996 god bilo clan saveza pa prema tome doticni gospodin nemoze onasati tu funkciju. Ovo govori o kakvom se radu radi i o kakvoj skupstini.Istina raspravljalo se o finaciskom izvjestaju to jest o kriminalu cistom ko sunce mijesto da skupstina smijeni sve ucesnike tog kriminala ona pod dirigenskom palicom par kriminalaca na celu sa clanom USK Fifijem koga je USK opozvao iako je glasalood 40 prisutni 21 za njegovu smjenu 7 ua ostanak i 12 suzdrzani presjedavajuci skupstine inace nelegalni a Fifijev covjek na brzinu izbroji i kaze od prisutni glasalo 21 za opoziv 7 zaostanak i 14 suzdrzani sto nije tacno .Ovo je jedan od trenutaka kako je skupstina radila a o delegatima ko s napustil skupstinu da i negovorim.Slijedi protestno pismo od 7 udruzenja sa naseg kantona ako Fifi ostane u Presjednistvu da cemo ce na veliku zalost iskljuciti iz saveza.Moral g Fiija je takav da bih on to jedva docekao na vjerovatnie da takvim moralom i trebaju da sjede u Presjednistvu saveza.
  SMOKUSA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.