10:41 am - Nedjelja April 21, 2019

Materijal za vezace mušica

U inbox e-maila stigao je i mail gospodina Silvestera Šešoka sa informacijom o proizvodu koji bi mogao biti interesantan našim vezacima mušica.
Mail glasi:
“Poštovani, ja sam Šešok Silvester iz Ljubljane i izradjujem vrpcu zvanu “chenilla” od poliamida i poliestera. Mašinu, koja izradjuje vrpcu brzinom od 30 metara na sat, razvijao sam punih 20 godina. Sada izradjujem vrpcu ili samo od poliamida ili u kombinaciji sa poliesterom.
Trenutno imam na raspolaganju 12 razlicitih osnovnih boja u debelini od jedan do pet milimetara. Ali izradjujem i vrpcu u razlicitim bojama i sa razlicitim vodjicama – 2 nitke koje su motane na 1230 zavoja na metar i drže punjenje razlicite boje. Šaljem vam i sliku mojih materiala, da vidite kako isti izgledaju, te da ih prezentujete vezacima mušica u Bosni i Hercegovini. Materiali se izradjuju od poliamida i poliestera ili samo poliamida zavisno od dogovorene debljine materiala, koji se upotrebljava za vezanje na kukicama od 10 – 24 po skali VMC. Izmedju materijala, na slici su vodene nimfe napravljene na kukici broj 10. Lijep pozdrav, Silvester. Vezaci, mail gospodina Šešoka je “silvester.sesok@gmail.com”.
Bistro svima!

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Iz svijeta, Tehnike i pribor

2 Responses to “Materijal za vezace mušica”