Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Odrzana godisnja skupstina USR “Glavatica”

Dana 25.01.2009.godine u 18,00 sati održana je redovna godišnja skupština USR “Glavatica” Jablanica. Na Skupštini su razmatrani izvještaji o radu, finasijskom poslovanju i radu ribocuvarske službe za 2008.godinu kao u planovi za 2009.godinu. Što se tice izvještaja i planova svi su nakon citanja i krace rasprave jednoglasno usvojeni. Izabrana su i dva nova clana Upravnog odbora jer je iz ranijeg saziva jedan clan izbacen, a drugi je samovoljno napustio.

Sve je proteklo u najboljem redu i u korektnoj raspravi, a jedino je 6. tacka dnevnog reda izazvala malo burnije reakcije. Naime, radilo se o tacci Osnivanja FLY FISHING sekcije i revira. Nekoloko pojedinaca e pobunilo protiv revira i tražili su da se izvrši promjena lokacije. Pošto su momci vec uradili mnogo posla na predvidjenom reviru svaka promjena bi znacila trud uzalud. Ipak nakon krace rasprave pristupilo se glasanju i sa samo jednim uzdržanim glasom donesena je odluka o osnivanju sekcije i revira za Fly fishing. To je dio rijeke Doljanke od ušca do lokaliteta mosta za selo Zlate.
Sada nam samo preostaje da ucinimo sve da revir i sekcija zažive i da na zadovoljstvo svih nas ovo zabilježimo kao još jedan veliki uspjeh ovog udruženja.
Takodje veoma bitna odluka je da se nakon svakog poribljavanja izvrši obavezno zatvaranje ribolovnih voda u trajanju od 1 mjesec bez obzira kada to poribljavanje bude. Ako to bude u vrijeme od 01.10. do 01.03. bice još bolje. U svakom slucaju na ovaj nacin ce se sprijeciti masovno izlovljavanje, a krivolovaca ce uvijek biti samo svakim danom sve manje nadamo se.

Pročitajte i:   USR Kiseljak: Poziv na 1. Spin Kup povodom dana Općine Kiseljak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.