Održana 26. sjednica Upravnog odbora SRS BiH

Dana 05.06., u Zenici, održana je 26. sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza
Bosne i Hercegoovine. Domaćin je bilo U.G.S.R. “Bistro” Zenica, a radilo se po slijedećem
dnevnom redu.
1. Usvajanje Zapisnika sa prethodne 25 sjednice Upravnog odbora
2. Upoznavanje članova Upravnog odbora sa dosadašnjim aktivnostima Izvršnog komiteta 16. Evropskog mušičarskog prvenstva
3. Dogovor oko slanja reprezentacija na svjetska i evropska takmičenja
4. Dogovor i usaglašavanje stavova pred sjednicu Jadransko podunavskih zemalja koja će se održati 6.6.2010. godine u Sarajevu.
5. Razno.
Sjednici iz opravdanih razloga nisu prisustvovali Gogić Ahmo i Stipo Čuljak.

ZAKLJUČCI PO PRVOJ TAČKI DNEVNOG REDA:
Po prvoj tački dnevnog reda usvojen je Zapisnik uz obrazloženja da se većina zadataka uradila kao što su rješenje vođenja knjigovodstva, Izrada LOT 1-3 za javni natjecaj za prikupljanje ponuda. Ugovoreni su čamci za 16. EMP, sa RTRS potpisan ugovor . Održani su sastanci sa načelnicima općina gdje se nalaze staze za 16. EMP. U Zenici je održan seminar za sudije, delegate prije pocetka ovogodišnjih liga.
ZAKLJUCCI PO DRUGOJ TAČKI DNEVNOG REDA
Nakon upoznavanja članova Izvršnog odbora sa tokom priprema 16. EMP koje su podnijeli Predsjednik Izvršnog komiteta gosp. Klepić i predsjednici komisija Ostojić, Hodžić, Živković i Kučinski, usvojeni su slijedeći zaključci;
Prihvata se rješenje “Jumbo” plakata 1 i “Jumbo” plakata 2 i odlučuje da se prvo rjesenje štampa u 15 primjeraka, a da se drugo rješenje dopuni sa sponzorima i nakon toga štampa. Usvojen je i zvanični plakat prenstva,
Zaključeno je da se ubrzaju sve aktivnosti posebno markentiške, zatim razrješi pitanje seminara o razvoju robolova u okviru Prvenstva i decidno definišu nosioca zadataka na ovom poslu, razriješi pitanje doping kontrole takmicara na 16.EMP, te krene sa zadacima na obuci sudija i uredjenju staza, poribljavanju staza krajem juna.
Zaključeno je da se u Poljskoj snimi stanje organizacije i nakon toga za preostale poslove za 16. EMP naprave najoptimalnija rješenja.
Istaknuta je obveza štednje i racionalizacije svega što je vezano za pripremu i organizaciju 16. EMP
ZAKLJUČCI PO TREĆOJ TAČKI DNEVNOG REDA
Dat je trenutni pregled financijske sutuacije u Savezu i zaključeno da entitetski savezi izmire hitno obaveze u visini svaki po 5.000 KM, te da se za odlazak na evropska i svjetska prvenstva reprezentacijama daju sredstva i to:
1. Seniori za odlazak na svjetsko prvenstvo……………..4.000 EURA
2. U-22 za odlazak na svjetsko prvenstvo U–18………1.000 EURA
3. U-18 za odlazak na svjetsko prvenstvo……………….1.000 EURa
4. Reprezentaciji invalida………………………………………1.000 EURA
5. Šaranskoj reprezentaciji……………………………………1.000 EURA
6. SRD Goražde za JPK…………………………………………250 EURA
7. SRD Višegrad za JPK…………………………………………250 EURA
____________________________________________________
UKUPNO 8. 500 EURA
____________________________________________________

Pročitajte i:   Održan protest u Sarajevu: Hitno primjeniti Zaključak o zabrani izgradnje MHE u FBiH

Pozdravljen je uspijeh SPIN REPREZENTACIJE BiH i ovom prilikom javno se upućuje čestitka svim reprezentativcima za ostvaren plasman na 4. mjesto na svijetu i to u prvom svom nastupu.
Zaključeno je da se Konkurs za selektore produži za 7 dana i javno pozovu zainteresovani da u narednoj sedmici podnesu prijave za izbor selektora po Otvorenom Konkursu i to:
1. Selektor – trener seniorske reprezentacije BiH
2. Selektor – trener selekcije juniora U-18
3. Selektor žeske reprezentacije BiH
4. Selektor šaranske reprezentacije BiH

Ovlašćuje se Takmičarska omisioja da nakon pristiglih prijava u izvrši odabir selektora po natječaju koji traje do 12.06.2010 godine. U tom smislu pozivaju se svi zainteresovani članovi našeg Saveza koji ispunjavaju uslove po konkursu kojeg možete preuzeti u Download zoni na www.srsbih.com da se prijave na upražnjene funkcije.
ZAKLJUČCI PO 4. TAČKI DNEVNOG REDA
Po ovoj tački dnevnog reda usaglašen je stav delegacije našeg Saveza koja ce prisustvovati sjednici Jadransko- podunavskih zemalja, a vezan za medjusobnu suradnju, pomoć oko organizacije takmičenja, nastupa i podnošenja aplikacija za organizaciju velikih manifestacija koa što su evropska i svjetska takmičenja.
Odredjena je delegacija u sastavu: Klepic Dj., Hadžihasanovic R., Popović T. ,Hodžić B i Kučinski M. koja će nas zastupati na ovom sastanku.
ZAKLJUČCI POD TAČKOM RAZNO
– Razmatrana je ponuda SRD Banja Luka vezano zaporibljavanje Vrbasa za potrebe 16. EMP i zaključeno je da Tehnička komisija razmotri ovaj prijedlog i donese odluku.
– Donešena je Odluka da se za Komesara lige u Fly Fishingu postavlaj ERNA KARDAŠ iz SRD “UNA” Bihać , državni sudija, čiji je zadatak da vodi pripreme i organizaciju ove lige.
– Zahtjev koji je podnio ponovo gosp. Midžić za participaciju troškova sudija mjerača na za JPK, koji je održan prošle godine u K.Vakufu , doveo je do veoma mučne situacije u kojoj je imenovani, kada nije ostvario svoje zahtijeve, vrijedjao sve članove Upravnog odbora i Takmičarske komisije, prijetio, a njegov zahtijev je jednoglasno odbijen.
Ponašanje gosp. Midžića, člana U.O. iritiralo je sve članovve U.O. i sam predsjednik ga je morao da upozori, zaprijetivši mu udaljenje sa sjednice.
Gosp. Midžić zaboravlja kada je pisao protokol u Bihaću o medjusobnim obvezama Saveza BiH i SRD “UNA” Bihac, što je govorio, što obećavao pred svjedocima, a što potpisao, kako se ponašao za vrijeme tog natjecanja u ulozi domaćina, jedino sad post festum zna što traži.
Ponašanje mu ne služi na čast, a vrijedjanje kolega i svih onih koji su dali doprinos da to natjecanje uspije i dobije najviše ocjene, stvara kontraefekat, jer je nemoguće da je on sam u pravu, a svi ostali nisu.
TEKST I SNIMCI: Marcel Kučinski

Pročitajte i:   EKOLOŠKI BISER: Fascinantan podvodni svijet jezera Kop u Šićkom Brodu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.