Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Otvaranje mušičarskog revira u Visokom

Mada su aktivnosti ribolovaca svedene na minimum zbog obilnih padavina i visokih vodostaja, neka Udruženja nas prijatno iznenade realizacijom nekih projekata koji, u prvi mah, izgledaju kao Sizifov posao.

Po meni, jedan od takvih “Sizifovih” projekata je bio i revir I.P. OKO na rijeci Lašvi, međutim i srećom, nisam bio u pravu.
Prije mjesec dana sam često putovao tom relacijom, i nakon uobičajenih “zastava sramote” po granama nad rijekom Lašvom, smeća po obalama, lijepo je bilo, a nakon table o početku revira, vidjeti čiste obale, grane bez kesa, i ribolovce-mušičare kako pecaju.
U projekt revira u urbanoj sredini su se upustili i ribolovci iz Sportsko ribolovnog društva iz Visokog koji su poslali i poziv za otvaranje mušičarskog revira na rijeci Fojnici.

Tarik Šahinović, član Mušičarske sekcije u Sportsko ribolovnom društvu “Visoko” piše:
Učinili bi ste nam veliku uslugu kada bi objavili na Vašoj web stranici poziv na otvorenje Fly fishing revira u Visoko na rijeci Fojnici koje će biti upriličeno 11. 07. 2010. godine sa početkom u 10:00h.
Unaprijed Vam se zahvaljujem i ovom prilikom pozivam i Vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj.
Želim vam da istrajete u namjerama i da vaš novootvoreni revir
postane ubilježen u kalendare b-h mušičara!

Pročitajte i:   Znatiželjni morski pas snimljen kod Trpnja na Pelješcu, ribaru jeo iz ruke

Bistro i budite uporni!

3 thoughts on “Otvaranje mušičarskog revira u Visokom

  • Cestitke na trudu i otvaranju musicarskog revira, koji ce, nadam se omoguciti popularizaciju ovoga najljepseg sporta i u srcu nase Bosne!

  • Fojnica je daleko naljepša rijeka sarajevske regije, i sigurno jedna od najbogatijih, posebno ako se stalo u kraj ubijanju mladice i velikih lipljana u niskom, ljetnom vodostaju.

  • Htio bih dodati da je upravo Fojnica jedina rijeka u blizini Sarajeva u kojoj je opstala mladica, i to u značajnoj količini – bar je tako bilo do rata ‘92.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.