Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održana Izborna skupština SRD “Novi Travnik”

Danas, 12.02.2012. godine, u sali Vatrogasnog doma Novi Travnik, održana je Izborna skupština Sportsko ribolovnog društva Novi Travnik.
Usvojeni su Izvještaji o radu u 2011, donesen Plan i program rada za 2012, te izvršen izbor novog Upravnog odbora od 7 članova.
Akcenat je dat na još većoj zaštiti ribljeg fonda, borbi protiv ribokradica, zagađivača, te na sportsko ribolovnim takmičenjima i suradnji sa društvima na nivou Kantona SB.
U Upravni odbor izabrani su:
1. Vinko Slipac, za predsjednika
2. Silajdžija Suljo, dopredsjednik
3. Milorad Ćurčić , sekretar
4. Anto Cvitanović, član
5. Zukić Rusmir, član
6. Ćakić Hajrudin, član,
7. Gelemanović Stjepan, član
U Nadzorni odbor izabrani su: Nikola Poljak, Pačavra Miro i Fadil Smajić.
Na Skupštini su date odredjene sugestije za unapredjenje rada, a prethodnom rukovodstvu odato je priznanje na zalaganju i korektnom vođenju drušstva u protekle 4 godine tako da društvo nema nikakvih dugovanja sa 31.12.2011.  ni prispjelih obaveza.
Aplauzom je nagrađeno dodjeljivanje nagrade za životno djelo od strane Sportskog saveza SBK gosp. Miloradu Ćuričiću, te izbor člana ovog društva Kučinski Marcela za predsjednika SRS Federacije BiH.
Donesene su mjere zabrana na određenim vodama sukladno Zakonu i Plan mjera zaštite voda, te poribljavanja. Otvorenje sezone ribolova je 01.03.2012.
Ribolovne dozvole su puštene u prodaju i mogu se preuzeti kod sekretara društva Ćuričić Milorada (063 903 840) po cijenama 100 KM, 50 KM i 25 KM kako je to propisano odlukom Ministarstva.
BISTRO !
UPRAVNI ODBOR SRD N.TRAVNIK
Pročitajte i:   Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.