Obavještenje Komesara (u ostavci) lige u lovu šarana i amura 2012. godine

Premijer liga u lovu šarana i amura 2012.godine će se održati, kao i prošle godine, u 4 prvenstvena kola i to najvjerovatnije u sljedećim terminima:

  • I kolo 05-07.04.2012. godine (četvrtak – subota jer je u nedjelju Uskrs) – Bardača, Srbac
  • II kolo 20-22.04.2012. godine – Pelagićevo
  • III kolo 18-20.05.2012. godine – ???
  • IV kolo 01-03.06.2012. godine – Ramićko jezero, Banovići

Ovo su destinacije i termini dogovoreni 99%, a za treće kolo nemamo još dogovor. Ima nekoliko opcija ali sve one zavise najviše od broja prijavljenih ekipa a i nekih drugih okolnosti.
Kotizacija i registarcija za učešće u ligi će nejvjerovatnije ostati na prošlogodišnjem nivou, a o roku i načinu  uplate ćete naknadno biti obavješteni.
Molio bih vas da što prije, a najkasnije do kraja februara, pošaljete svoje prijave za učešće u ovogodišnjoj  Premijer ligi  da bismo znali kojim to brojem ekipa operišemo, a samim tim i da bismo lakše odabrali takmičarske staze.
Obzirom na član 6. Pravilnika o sportsko-ribolovnim takmičenjima u discipline Lov šarana i amura, ekipu sačinjavaju 2+1 takmičar, od kojih je jedan kapiten, i dužni ste prijaviti 3 (tri) člana ekipe.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Prijave šaljite na e-mail komesarlige@hotmail.com ili sms-om na 065-713-713

U prijavi treba da napišete ime ekipe i mjesto iz kog dolazite kao i imena članova ekipe i neki kontakt (najbolje e-mail) na koji ću da vam šaljem obavještenja u vezi sa daljim aktivnostima.
Svjetsko prvenstvo u lovu šarana je, ove godine, u Rumuniji krajem septembra.
Kup Jadransko-podunavskih zemalja će se održati u Mariboru (SLO)  posljednji vikend u 6 (šestom) mjesecu.
Kao i do sada, prve četiri ekipe iz lige idu na Svjetsko prvenstvo, a peta i šesta na Kup Jadransko podunavskih zemalja.
I dalje vlada veliko interesovanje za  organizaciju kursa i polaganja za sudije u ovoj disciplini ali čelni ljudi, kako entitetskih saveza tako i krovnog ne samo da ne pokazuju interesovanje za to, nego pojedini čak vrše i opstrukciju te ideje.
S poštovanjem,

Nebojša Tuzlančić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.