Kit ubica u vodenom parku napao trenera

U sudskom procesu protiv vodenog parka “Seaworld” objavljen je video u kojem kit ubica težak više od 2,5 tone napada trenera Kena Petersa u San Diegu 2006 godine. Šokantna snimka pokazuje kako tokom vježbe kit imena Kasatka grabi trenera za noge i povlači ga pod vodu. Peters se kitovih zuba nikako nije mogao osloboditi, no uspio je ostati smiren. Nakon nekog vremena napokon se uspio oteti kitu. Ovo je bio treći napad istog kita ubice, a snimka je šokirala i trenere i publiku.

Snimka je objavljena i na internetu nakon što je prikazana na ročištu članovima Uprave za zaštitu na radu i zdravstvo. Stručnjaci kažu kako je ponašanje kita Kasatke instiktivno ponašanje takve životinje.

Moguće je da se Kasatka tako ponašala jer je čula zvukove mladunčeta iz susjednog bazena“, rekao je David Kirby, autor knjige Smrt u Seaworldu.

Nakon što je spašen, Peters je ispričao kako mu Kasatka ničim nije najavila ovakav incident te mu se činilo kako je sve u najboljem redu. Zagrizom mu je slomila stopalo te je morao na operaciju. Zakleo se kako više nikada neće plivati s Kasatkom.

Pročitajte i:   Lokalna uprava u Travniku guši glas mještana

Četiri godine kasnije kit ubica Tilikum u Seaworldu u Orlandu masakrirao je trenericu Dawn Brancheu, piše Daily Mail.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.