Međunarodna fišijada na Buškom jezeru

120225-ribolov riblja corba 043Na plaži Grabovica na Buškom jezeru održat će se 27. srpnja Međunarodna fišijada “Buško jezero 2013”. Riječ je o gastronomsko-natjecateljskoj manifestacija koju provodi  Sportskorekreativni klub “Buško jezero”, pod pokroviteljstvom Eco sela Grabovica.

 “Potaknuti velikom medijskom i gledateljskom popraćenosti prošlogodišnje fišijade, Sportskorekreativni klub ove je godine odlučio ponovno organizirati natjecanje, kojemu je cilj promidžba gastro specijaliteta načinjenih od jezerske ribe i razvoj turizma”, kazala je predsjednica ovog kluba Marijana Markić.

Fišijada počinje 27. srpnja u 16 sati pripremom fiša, nakon čega slijedi ocjenjivanje i proglašenje pobjednika.

Osim natjecateljskog, Fišijada ima i humanitarni karakter budući da će podjela fiša i druženje uz glazbu nakon proglašenja biti iskorišteno za prikupljanje sredstava za liječenje teško oboljelog Ive Dalića iz Livna.

 “Zasad imamo prijavljenih 42 ekipe iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Srbije, a među prijavljenima su mnogi šampioni kotlića i udruge organizirane oko tradicijskog pripremanja specijaliteta od ribe”, istakla je Markićeva.

U nedjelju, dan nakon fišijade, dan je ribljih specijaliteta u restoranu Eco selo Grabovica, gdje će, po riječima predsjednice Sportsko rekreativnog kluba, svoje umijeće pripremanja raznih jela od ribe predstaviti Janko Pinćer, višestruki međunarodni prvak kotlića i zaljubljenik u riblje specijalitete.

Pročitajte i:   Bilten Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na hranilicu - Feeder

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.