Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

FF Klub “Una fly” iz Bihaća učesnici sajma ‘EKOBIS’

IMG_5587Sajam “EKOBIS” je manifestacija ekologije, ekoturizma i ekološke industrije koju organizuje Privredna komora Unsko-sanskog kantona već 10 godina.

On predstavlja unikatnu, međunarodnu, poslovnu manifestaciju sajamskog, selektivnog karaktera, vezanu za ekološke tehnologije uopće.

Pored klasičnog, sajamskog dijela, koji ima izložbeno – prodajni karakter, u kojem se u proteklih 10 godina predstavilo preko 1500  izlagača iz 15 zemalja, EKOBIS je prepoznatljiv po tome što se uz svaku priredbu organiziraju i bogati edukacijski programi – okrugli stolovi, stručni skupovi, prezentacije i promocije firmi, proizvoda i projekata, poslovni susreti privrednika, ekološke akcije, dječje ekološke radionice, gastro-festival, kulturno-umjetnički i sportsko-rekreacijski sadržaji i dr.

Do sada je realizirano preko 260 ovakvih sadržaja, a sajam je posjetilo preko 100 000 posjetilaca.

Sajam EKOBIS je mjesto za brojne i sadržajne u kojem je i FF Klub „Una Fly“ Bihać učestvovao na prezentaciji ribolova sa mušicom na Uni u sklopu štanda Nacionalnog parka Una.

Kroz prezentaciju predstavljeni su i državni prvaci kluba za mlađe i starije kadete i njihovi uspjesi u BiH i na međunarodnim takmičenjima koji su radeći unske mušice zaradili i za džeparac (sajam je i prodajnog sadržaja).

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

Predstavljen je i Unski rak koji je pozirao na štandu NP Una a ponovo završio na slobodi u rijeci Uni.

Klub se zahvaljuje na gostoprimstvu NP Una na njihovom štandu i našoj aktivnoj članici Andreji koja je sačinila bazu mnogih fotografija našeg kluba sa domaćih i međunarodnih takmičenja.

Ipred kluba ‘Una fly’ predsjednik kluba Muslić Osman je predstavio sve članove i uspjehe našeg kluba i izložio planove za narednu 2014. godinu

Tekst Denijal Selimović ;  fotografije ANDREJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.