Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Zmajevac na Sani postaje elitna destinacija za ribare

zmajevacDolaze gosti iz Njemačke, Austrije, Švicarke, ali i Rusije, Italije, Francuske koji se u Ključu osjećaju kao kod kuće, kaže Ivanović

U posjeti reviru Zmajevac na Sani u Ključu trenut­no boravi grupa izdavača iz Njemačke.

Riječ je o uposlenicima izdavačke kuće “Jahr Verlag” koja je vlasnik velikog broja utjecajnih magazina iz sfere turizma, a, između os­talog, i najtiražnijih ribolovačkih časopisa u Evropi: “Blinkera” i “Fliegenfischena”.

Cilj posjete je produkcija video i promotivnog materi­jala o lovu mladice na reviru Zmajevac i rijeci Sani. Revir Zmajevac važi već nekoliko godina kao mjesto za najbo­lji mladičarski ribolov u BiH.

“Pored gostiju ribolovaca, mještani Ključa mogu i za­raditi razvojem turizma ba­ziranog na proizvodnji zdra­ve hrane i domaćih rukotvo­rina”, kazao nam je Velibor Ivanović, vlasnik Turis­tičke agencije “Outdooor & more” iz Štutgarta koja je u saradnji sa SRD “Ključ” i organiziraoovu posjetu.

Ekipa “Jahr Verlaga” bo­ravit će u Ključu tri dana.

“Saradnja sa SRD “Ključ” je odlična i u posljednje dvije godine rezultirala je pozicioniranjem revira Zmajevac na Sani kao elitne destinacije za lov mladice. Ovakav projekt je najbolji primjer valoriziranja priro­dnih resursa i razvoja održivog turizma jer je naš moto “uhvati i pusti”. Naši gosti su mahom ribolovci iz Njemačke, Austrije, Švicar­ke, ali i Rusije, Italije, Fran­cuske koji se u Ključu os­jećaju kao kod kuće i rado se iznova vraćaju”, ističe Ivano­vić.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Izvor: Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.