KrivolovNajnovije vijesti

SRD “Riba” iz Bijeljine: Spaljeno više od 2.000 metara mreže

Spaljivanje-mreza-bijeljinaČlanovi Udruženja ribolovaca „Riba“ iz Bijeljine spalili su danas na platou Agrotržnog centra „Knez Ivo od Semberije“ više od 2.000 metara dužnih ribarske mreže koja je otkrivena u krivolovu, potvrdio je za poslovni portal „Capital“ Miodrag Đukić, predsjednik ovog ribolovačkog udruženja.

„Spalili smo sedamnaest mreža i desetak cenkera. Naše udruženje trenutno ima oko 480 članova. Ribolovno područje našeg udruženja obuhvata rijeke Savu i Drinu, kanale i manje vodotoke, vještačka jezera. Trenutno na ovom području nemamo registrovane ljude koji se bave privrednim ribolovom.

Godišnja dozvola za privredni ribolov košta 700 KM, a uslov je i registrovanje radnje. Zbog nedavnih poplava u ovom periodu smanjeno je interesovanje za ribolov, a ranije je ovo bio špic ribolovačke sezone.

Cijena pune dozvole za sportske ribolovce seniore košta

78 KM, od čega 70 KM ide u republički budžet, a osam maraka košta članarina.

Za građane starije od 60 godina cijena ribolovačke sportske dozvole iznosi 43 KM, za invalide dozvola košta 38 KM, za junire 28 KM”, kaže Đukić.

Pročitajte i:   Satnica III i IV kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Đukić kaže da je na području Semberije u rijekama najviše zastupljena takozvana „bijela riba”, klen, deverika, babuška, šaran, som, smuđ, štuka.

Zbog poplava velike količine riblje mlađi su uništene. Ribolovačko udruženje „Riba” već je organizovalo tri akcije spašavanja riblje mlađi i ponovnog ubacivanja u riječne tokove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.