Jezero Starača domaćin Kantonalnih sportskih igara RVI u disciplini ribolov

Kantonalne-sportske-igre-rvi-sarajevo-jezero-staraca-3
Zahid Dervišević – pojedinačni pobjednik takmičenja

U organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo, jučer je na jezeru Starača održano takmičenje u ribolovu, disciplina “lov ribe udicom na plovak”.

Učešće na takmičenju uzelo je devet općinskih organizacija RVI: Ilijaš, Vogošća, Novi Grad, Stari Grad, Centar, Ilidža, Novo Sarajevo, Hadžići i Trnovo.

“U toku su naše Kantonalne sportske igre. Danas smo na jezeru Starača, gdje je organizovano takmičenje u ribolovu. Prijavljeno je devet ekipa a najbolje tri ekipe te najbolja tri ribolovca uzet će učešće na Federalnom takmičenju. Ovdje smo, prije svega, radi druženja, ali i činjenice da naše ratne vojne invalide opušta ova vrsta sporta”, kazao je Ismet Gurda, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo.

Savez ratnih vojnih invalida KS uz podršku Ministarstva za boračka pitanja KS te sponzora i prijatelja, već desetu godinu organizuje sportske igre, koje, pored takmičenja u ribolovu uključuju i discipline: mali fudbal, sjedeća odbojka, streljaštvo, pikado, šah, potezanje konopa, bacanje kugle, stoni tenis i slično.

Organizatori turnira veoma su zadovoljni ovim takmičenjem te upućuju iskrenu zahvalnost svima onima koji su uzeli učešće u pripremnim aktivnostima.

Pročitajte i:   Pukla lančanica iznad Hidroelektrane Višegrad: Gomila otpada pluta Drinom

Nakon tročasovnog takmičenja i vaganja ulovljene ribe, proglašne su nasbolje ekipe i pojedinci.

U ekipnom plasmanu, prvo mjesto osvojila je ekipa Udruženja RVI Vogošća, drugo Stari Grad, treće Novi Grad, a zatim slijede: Hadžići, Ilijaš, Centar, Ilidža i Novo Sarajevo, a iz Trnova nastupio je samo jedan takmičar.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji su: Zahid Dervišević, Hasan Dolovac, Aldin Omerović i Suvad Fejzić. Oni će predstavljati Kanton Sarajevo na Sportskim igrama RVI Federacije BiH koje će se održati u Sarajevu u septembru ove godine.

I.B.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.