Održano Prvenstvo BiH i 14. Kup “Mujo Peštek” za osobe sa invaliditetom

sa-prvenstva-bih-u-ribiolovu-za-osobe-s-invaliditetom-2Piše: Ismet BAJROVIĆ

Podjelom pehara i medalja, na obalama Drine na Sadbi kod Goražda, u nedelju 18. septembra, održano je ekipno i pojedinačno Prvenstvo BiH i 14. KUP „Mujo Peštek” – Kup BiH u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom na kojem je učestvovalo šest kantonalnih ekipa.

Bila je ovo manifestacija lijepog druženja i lova ribe. Istina riba nije dobro „grizla“, ali je  bilo ulova u manjoj količini.

Goraždani su uložili puno truda da ovo takmičenje protekne u najboljem redu, jer su obezbjedili optimalne uslove za takmičenje i sve je proteklo u najboljem redu.

U pojedinačnoj konkurenciji vodila se veoma uzbudljiva i izjednačena borba. Najveće iznenađenje napravili su ribari iz Sarajevskog kantona koji su sa malom količinom primame za ribu i slabom opremom – štapovima, pec šatapovima i  drugom opremom, postigli sjajan uspjeh, jer su u pojedinačnoj konkurenciji imali svog junaka tog takmičenja, Suada Katicu, koji je na kraju takmičenja, sa 740 grama ribe, postao “majstor staze”. U njegovoj čuvarici našle su se dvije pastrmke i jedan lipljan koji su mu donijeli pobjedu. Ervin Bejdić u sektoru „D“ bio je drugi, te su tako Sarajlije postale vicešampioni državnog prvenstva.

Pročitajte i:   Povodom Dana Općine Žepče održano takmičenje u ribolovu na rijeci Bosni

Goraždani su po tradiciji ujednačen ekipa i zasluženo su osvojili ekipno prvo mjesto i pobjednički pehar. Tokom trosatnog takmičenja riba je slabo radila, ali su Goraždani u sva četiri sektora imali ulova ribe. Njima je pripala šampionska titula. Pored uspješnog ulova, sportski radnici iz Goražda zaslužuju zlatnu medalju i za odlično organizovano takmičenje osoba sa invaliditetom.

U vrlo jakoj konkurenciji, u ekipnom plasmanu, prvo mjesto osvojila je ekipa Saveza za sport  i rekreaciju invalida BPK Goražde sa 1260 grama ulova ribe. Drugo mjesto osvojila je ekipa SU SRI Kantona Sarajevo sa 1030 grama ribe, a treće mjesto zauzela je ekipa  SSI Ze-do kantona sa 360 grama ribe. Zatim slijede: SSRI USK, SSRI HNK i SSI TK.

U pojedinačnoj konkurenciji  najbolji je bio Sarajlija Suad Katica sa ulovom 740 grama ribe. Njemu je pripala posebna nagrada za majstora staze. Drugi je Nermin Brajlović iz Goražda, a treći Nermin Džebo iz Goražda.

Nagrade, pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima, uručio je Redin Redžić, predsjednik SSI FBiH.

Pročitajte i:   Općina Novi Grad podržala izgradnju Takmičarske staze u Lađenici sa 35.000 KM (VIDEO)

Ovo takmičenje uspješno je organizovao SSI FBiH i SSRI BPK Goražde. Za učesnike ovog takmičenja organizovan je zajednički ručak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.