Održano Prvenstvo BiH i 14. Kup “Mujo Peštek” za osobe sa invaliditetom

sa-prvenstva-bih-u-ribiolovu-za-osobe-s-invaliditetom-2Piše: Ismet BAJROVIĆ

Podjelom pehara i medalja, na obalama Drine na Sadbi kod Goražda, u nedelju 18. septembra, održano je ekipno i pojedinačno Prvenstvo BiH i 14. KUP „Mujo Peštek” – Kup BiH u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom na kojem je učestvovalo šest kantonalnih ekipa.

Bila je ovo manifestacija lijepog druženja i lova ribe. Istina riba nije dobro „grizla“, ali je  bilo ulova u manjoj količini.

Goraždani su uložili puno truda da ovo takmičenje protekne u najboljem redu, jer su obezbjedili optimalne uslove za takmičenje i sve je proteklo u najboljem redu.

U pojedinačnoj konkurenciji vodila se veoma uzbudljiva i izjednačena borba. Najveće iznenađenje napravili su ribari iz Sarajevskog kantona koji su sa malom količinom primame za ribu i slabom opremom – štapovima, pec šatapovima i  drugom opremom, postigli sjajan uspjeh, jer su u pojedinačnoj konkurenciji imali svog junaka tog takmičenja, Suada Katicu, koji je na kraju takmičenja, sa 740 grama ribe, postao “majstor staze”. U njegovoj čuvarici našle su se dvije pastrmke i jedan lipljan koji su mu donijeli pobjedu. Ervin Bejdić u sektoru „D“ bio je drugi, te su tako Sarajlije postale vicešampioni državnog prvenstva.

Pročitajte i:   UGSR 'Mrena' Živinice: Na jezeru Modrac održano udruženjsko takmičenje

Goraždani su po tradiciji ujednačen ekipa i zasluženo su osvojili ekipno prvo mjesto i pobjednički pehar. Tokom trosatnog takmičenja riba je slabo radila, ali su Goraždani u sva četiri sektora imali ulova ribe. Njima je pripala šampionska titula. Pored uspješnog ulova, sportski radnici iz Goražda zaslužuju zlatnu medalju i za odlično organizovano takmičenje osoba sa invaliditetom.

U vrlo jakoj konkurenciji, u ekipnom plasmanu, prvo mjesto osvojila je ekipa Saveza za sport  i rekreaciju invalida BPK Goražde sa 1260 grama ulova ribe. Drugo mjesto osvojila je ekipa SU SRI Kantona Sarajevo sa 1030 grama ribe, a treće mjesto zauzela je ekipa  SSI Ze-do kantona sa 360 grama ribe. Zatim slijede: SSRI USK, SSRI HNK i SSI TK.

U pojedinačnoj konkurenciji  najbolji je bio Sarajlija Suad Katica sa ulovom 740 grama ribe. Njemu je pripala posebna nagrada za majstora staze. Drugi je Nermin Brajlović iz Goražda, a treći Nermin Džebo iz Goražda.

Nagrade, pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima, uručio je Redin Redžić, predsjednik SSI FBiH.

Pročitajte i:   OTVORENO PISMO ZASTUPNICIMA PARLAMENTA FEDERACIJE BIH: Strogo kontrolisana istina o malim hidroelektranama

Ovo takmičenje uspješno je organizovao SSI FBiH i SSRI BPK Goražde. Za učesnike ovog takmičenja organizovan je zajednički ručak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.