Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Активности СРУ “Мрена” из Костајнице

У просторијама рибарске куће у Костајници која је од стране општине Костајница на основу потписаног уговора уступљена на неодређено кориштење  удружењу  дана 17.маја 2017. године поред  редовне сједнице  одржана је Изборна сједница Скупштине  СРУ ”Мрена” из Костајнице , на којој је  усвојен Извјештај о раду  и финанцијски извјештај за 2016. годину, План рада и финанцијски план за 2017.годину, затим у складу са Статутом удружења изабрано ново  руководство удружења, те том приликом  поред избора делегата предсједника и подпредсједника  Скупштине, Управног, Надзорног одбора и дисциплинске комисије за предсједника удуржења изабран је Палија Миланко из Костајнице , који је уједно и делегат за заступање и предтстављање у Савезној Скупштини СРС РС.

Удружење је дана 11.јуна 2017.године на Ријеци Уни одржало друштвено такмичење у дисципилини ”лов рибе удицом на половак” у категорији пионира и сениора, гдје су најбољим такмичарима додјељене дипломе и пехари.

Иако се удружење суочава са благим падом својих чланова  коме је допринјела тешка финанцијска ситуација, као и одласци младих на рад у иностранство у 2017.години удружење је бројило укупно 56 чланова од чега 34 рибара од 18-60 година и 22 рибара од 14-18 и преко 60 година.

Pročitajte i:   UGSR 'Bistro' Zenica: Započela udruženjska 'Mala škola ribolova'

У протеклом периоду у оквиру својих активности удружење није било у могућности вршити порибљавање рибовних вода које су од стране Министарства  додјељено на кориштење због тешких финанцијских могућности у вријеме када се могла набавити млађ за порибљавање, већ је настојало да уз рибочуварску службу и уз помоћ својих чланова удружења заштити ријеку Стригову која је природно мрјестилиште рибе шкобаља, те у мањим количинама рибе младице и клена. Удружење је 13.децембра 2017. године успјешно спровело шесту по реду акцију порибљавања на свом подручју, гдје је у ријеку Уну уз присуство надлежног инспектора  пуштено 41 кг рибе Шарана купљеног у  у рибњаку ”Саничани” од ПП”Фарма” Вуковић Младен,Саничани Приједор.

Поред волонтерског рада секретара удружења Стијак Дејана из Костајнице, удружење које се финанцира искључиво од чланарине и суфинанцирањем од стране општине Костајница  успјешно егзистира и остварује продуктивну сарадњу са Спортско риболовним савезом РС, општином Костајница,инспекцијским органима, риболовним друштвим из окружења, Полицијском станицом Костајница, Јединицом граничне полиције БиХ Добрљин-Нови Град, Комуналном полицијом у општини Костајница, Туристичком организацијом Костајница а све у циљу очувања рибљег фонда, сузбијања незаконитих радњи на рибловном подручју којим газдује ово спорстко риболовно удружење, те очувању човјекове околине који је приоритетан задатак свих нас и обавеза за здравији и квалитетнији живот.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH za mlađe kategorije u disciplini lov ribe udicom na plovak

Б И С Т Р О !!!

Слободан Зец

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.