UGSR “Bistro” Zenica: Aktivnosti Udruženja u posljednjih nekoliko sedmica

Nakon učešća ekipe na Prvenstvu SRS F BiH u disciplini lov šarana i amura UGSR “Bistro” Zenica je nastavilo sa realizacijom planiranih sportskih i drugih aktivnosti u tekućoj godini.

Na stazi u Putovičima je 20.04.2019. godine održano Društveno takmičenje u disciplini “Lov ribe udicom na plovak” na kojem su učestvovali takmičari u 4 kategorije (veterani, seniori, juniori i kadeti). Sve je proško u najboljem redu i u dobroj atmosferi. Majstor staze je takmičar u kategoriji veterana Sidik Uzunović koji je poznat ribolovcima iz cijele BiH zbog svog dugogodišnjeg rada na razvoju i unapređenju sportsko – rekreativnog ribolova. Riba je slabo radila, a svi rezultati se mogu vidjeti u dnevnicima takmičenja.

Dana 27.04.2019. godine organizovan je besplatan jednodnevni izlet za članove na Buško jezero. Preko 50 članova je išlo na izlet, a cjelokupno druženje je bilo na nivou. Vrijeme nije bilo baš idealno, ali nije uspjelo pokvariti druženje i ribolov. Bilo je ulova i niko se nije vratio sa suhom mrežom.

Ekipa Udruženja je učestvovala na KUP-u SRS Federacije BiH koji je održan na jezeru “Lađanica” u Sarajevu 05.05.2019. godine. U konkurenciji od 13 ekipa zauzeli smo 8. ekipno mjesto.

Pročitajte i:   USR 'Štuka' Velika Kladuša: Održano Općinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

U narednom periodu UGSR “Bistro” Zenica će nastaviti sa realizacijom aktivnosti koje su predviđene Planom rada za 2019. godinu, a ovim putem najavljujemo poribljavanje rijeke Bosne koje imamo u planu u mjesecu junu tekuće godine.

B I S T R O !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.