Najnovije vijestiVideo

EKSKLUZIVNO: Video snimak katastrofalnih posljedica nelegalnog šljunčarenja na koju vlast nije reagovala

Pitanje koje se nameće samo po sebi: Ko je sve odgovoran za ovu ekološku katastrofu?
Fotografije devastacije zemljišta kod Doboja na području Osječana, koje je snimila neformalna grupa građana „Za legalnu i kontrolisanu eksploataciju šljunka u slivu rijeke Bosne“, naišli su sa objavom na portalu Antikorupcija.info na veliku pažnju javnosti, pa i na nevjericu da se radi o stvarnim prizorima.

Satirična FB stranica “Vicevi iz Doboja” je, prigodno, čitav slučaj provukla kroz prizmu crnog humora, pa je Doboj uporedila sa Dubaijem. „Pravi se novi Dubai u Doboju, šta ćete sada Šeici“, u podnaslovu je njihove objave.

Drugi mediji su objavljivali tekst sa pitanjem nadležnima „Ko je odgovoran za ekološku katastrofu u Doboju?“. Podsjećamo, povodom devastacije korita rijeke Bosne zabrinuta grupa građana okupljena u neformalnu grupu „Za legalnu i kontrolisanu eksploataciju šljunka u slivu rijeke Bosne“, obratila se u ponedjeljak nadležnima Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Minstarstvu energetike industrije i rudarstva, JU Vode Srpske i Republičkoj upravi za inspekcijske poslove upravo sa tim pitanjem. Uz koje su poslate i fotografije koje ilustruju gotovo nevjerovatne prizore kao iz nekog naučno-fantastičnog filma o „danu poslije“.

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

Dobojlije u Otvorenom pismu od nadležnih zahtijevaju objašnjenje kako je moguće da dođe do devastacije korita rijeke Bosne od Mjesnih zajednica Bušletić u Osječanima Gornjim, Osječanima Gornjim do Kožuha, sa jedne i od MZ Kotorsko do MZ Bukovac sa druge strane rijeke Bosne.

„Naprosto nam je neshvatljivo kako se moglo dozvoliti da se dogodi ovo što stoji na fotografijama, snimljenim 9. marta 2021. godine“, poručili su iz grupe građana.

Grupa je snimila i video devastacije na području Doboja sa apokaliptičnim prizorima koji možete pogledati u nastavku.

 

One thought on “EKSKLUZIVNO: Video snimak katastrofalnih posljedica nelegalnog šljunčarenja na koju vlast nije reagovala

  • Zasto se cudite. Nije to od juce. To traje vec oko 20 godina. I ne samo na Bosni,nego i na donjem toku Vrbasa,Drine i mnogih drugih rijeka.Unistena su mnoga riblja plodista. Pustite ribolovce na miru da pecaju,ne branite im.Cemu zabrane i uzaludni lovostaji kada bageri satrase sve zivo. Bilo je slucajeva da kopaju na mrijestilistima za vrijeme mrijesta.Sportsko ribolovni savezi treba da se u pamet dozovu. Da vide da sta unistava riblji fond.To sigurno nisu ribari.Poslednjih godina se promovise neka ribosektaska mantra,uhvati i pusti. Ako covjek ponese ribu smatra se mesarom i ubicom. A sta cemo s bagerima i pernatom pogani kormoranima.To malo ko pominje kao problem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.