Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Aktivnosti UGSR ‘Bistro’ iz Zenice

Povodom 22. marta, svjetskog Dana voda, 25.03.2023. godine Ekološka sekcija UGSR „Bistro“ Zenica poziva sve svoje članove kao i mještane Kanala da u povodu Dana voda podrže akciju uređenja i čišćenja desne obale rijeke Bosne.

UGSR ‘Bistro’ iz Zenice nastavlja sa svojim ekološkim akcijama na podizanju svijesti očuvanja prirode i naših rijeka, te njihovih obala. Očistimo naše rijeke i obale, čuvajmo ono što imamo jer, u protivnom, izgubit ćemo našu prirodu.

Udruženje će obezbijediti 3 trimera i gorivo, te ograničenu količinu ostalog potrebnog alata, tako da se mole svi oni koji će se priključiti akciji, da ponesu sa sobom pogodan alat za rad.

Iz Udruženja pozivaju sve koji nisu izvadili ribolovnu dozvolu da dođu i istu izvade u Udruženju. Podrškom kroz učlanjenje, podržat će i ovakav vid akcija, a isto tako takmičarske ekipe koje predstavljaju Udruženje i Grad Zenicu.

‘Obavještavamo vas da će sa prvim danima proljeća biti održana udruženjska takmičenja i odabir takmičara po plasmanu. Pravo učešća imaju svi članovi koji imaju izvađenu dozvolu za ovu godinu i svi zainteresovani članovi koji žele da nas predstavljaju imat će priliku da to i ostvare. Nema privilegovanih, idu oni koji su najbolji i koji hoće da se takmiče.’, poručili su iz Udruženja.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Ove godine Udruženje će uzeti učešće u svim takmičarskim ribolovnim disciplinama, izuzev discipline ‘lov šarana i amua. Tako će se ove godine birati ekipe za sljedeća takmičenja:

  • Lov ribe udicom na plovak sve kategorije
  • Lov ribe udicom na hranilicu feeder
  • Spin
  • Fly fishing

Pravo učešća imaju svi članovi koji imaju izvađenu dozvolu za ovu godinu i svi zainteresovani članovi koji žele da predstavljaju Udruženje imat će priliku da to i ostvare. Ovih dana će biti napravljen kalendar takmičenja sa jasnim uputama oko prijava. Isti će biti okačen na oglasnu ploču udruženja kao i na web te FB stranici Udruženja. Svaki takmičar će imati obavezu da se prijavi unaprijed kako bi takmičarska komisija mogla planirati i obilježiti takmičarske staze.

Kvalifikaciona takmičenja u disciplinama ‘Plovak’ i ‘Feeder’ će se održati na novoj stazi Putovićko polje – stara Drivuša. Spin i Fly fishing kvalifikaciona takmičenja će se održati  na stazama prijateljskih  udruženja sa kojima UGSR ‘Bistro’ Zenica ima dobru saradnju.

‘Posebno pozivamo omladinu da se učlane i stave na raspolaganje udruženju. Naša želja je da mladim generacijama ostavimo ovo što su starije generacije napravile. Dođite i uključite se u rad sekcija našeg udruženja.’, poručuju iz UGSR „Bistro“ Zenica.

Pročitajte i:   Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.