Najnovije vijestiTakmičenja

UR Šaran Orašje: Rekordan ulov na prvom ovogodišnjem natjecanju ribolovaca u Orašju

Proteklog vikenda u organizaciji UR Šaran Orašje, održano je prvo ovogodišnje natjecanje u lovu šarana pod nazivom “OTVARANJE SEZONE 2023.” u trajanju 50 sati.

S prvim ovogodišnjim Kupom Udruga je započela sezonu natjecanja prema objavljenom kalendaru za ovu godinu. Nastupilo je 14 ekipa iz BiH, Hrvatske i Srbije, a na ovom kupu ukupno je ulovljeno čak 2.077 kg sa vrlo malom razlikom u sektorima, što je dosad najveća količina ulova za početak sezone.

Organizatori su zadovoljni ulovom i cjelokupnim dešavanjima tijekom natjecanja, iako ih je u subotu ometala kiša i vjetar.

„Sve ekipe su ostvarile ulov, a raduje nas da je i B sektor ovaj put bio bogat ribom, gdje je ulovljeno ukupno 963 kg. Prvo mjesto je osvojila ekipa iz Vinkovaca, koja je prošle godine bila druga, dok je najveću ribu, šarana težine 16,08 kg, ulovila ekipa iz Gradiške koja je prvi put pecala na našem jezeru“, kazao je predsjednik UR Šaran Orašje, Mario Živković i dodao, .“Iduće nedjelje je otvaranje ribolovne sezone na svim revirima, a krajem travnja imamo tradicionalni Šaranski kup na kojem nastupaju uglavnom domaće ekipe“.

Pobjednik natjecanja je Carp tim SPIRIT Vinkovci sa 365 kg ribe, drugo mjesto je osvojio CT SIMPLY, Orašje sa 237 kg, a treće CT MARSOVCI, Bijeljina sa 219 kg ribe.

Pročitajte i:   PREDSTAVLJAMO: Pribor i oprema za ribolov 'Fleshpot' doo Sarajevo

Kapetan pobjedničke ekipe iz Vinkovaca Zoran Horvat, iskazao je pohvale na račun gostoprimstva domaćina, bogatstvom ribe i cjelokupnim trudom organizatora natjecanja.

„Imali smo sreće pri izvlačenju pozicija, a moram kazati da nam je pogodovala i promjena vremena kada je zahladilo i riba krenula u dubinu. Ljubav prema ribolovu naslijedio sam od malih nogu od svog dide, a zadnjih desetak godina pecam isključivo šarana“, kazao je Horvat.

Najvećeg šarana težine 16,08 kg, ulovili su ribolovci iz ekipe CT MINE iz Gradiške.

„Borili smo se u tom pravcu da ulovimo najveću ribu, zato što je to među ribolovcima prestiž, a ujedno postoji i ta novčana nagrada za najtežu ribu. U svakom smislu bilo nam je lijepo u Orašju iako smo prošli kroz nekoliko vremenskih etapa. Dočekalo nas je u petak sunce i toplo proljetno vrijeme, a onda se preko noći sve promijenilo, što je djelovalo i na ribu“, rekao je kapetan ekipe Neven Rakić i naglasio kako ljubav prema ribolovu traje od djetinjstva.

„To je nešto sa čime se čovjek rodi i ukoliko uvjeti života dozvole, tu ljubav prema prirodi, vodi i ribolovu još više razvije. Lov ribe i ponovno puštanje u vodu da bi narasla i da bi je generacije poslije nas ponovno mogle loviti, navelo me da ostanem u šaranskom ribolovu. Uz to što smo ribolovci, mi smo i čuvari prirode“, poručio je Rakić i zahvalio domaćinima na uzornom i prelijepom druženju.

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.