Najnovije vijestiTakmičenja

U organizaciji UR Šaran Orašje održano natjecanje 8. Šaranski kup „Zatvaranje sezone“

Ovogodišnja natjecanja ribolovaca u organizaciji Udruge ribolovaca Šaran Orašje, završila su 9. Šaranskim kupom „Zatvaranje sezone“, koje je proteklog vikenda održano na reviru Ciglana u Orašju. Natjecanje u trajanju od 50 sati okupilo je 14 ekipa, ponajviše iz UR Šaran, te ribolovaca iz Tuzle, Brčkog, Prnjavora i Gradačca. Iako je natjecanje održano u istom terminu kao i prošle godine, ulov je dosta manji, a slabija aktivnost ribe nije smetala ribolovcima da više vremena iskoriste za odmor, zabavu i druženje, što je i bio glavni cilj ovog kupa.

Ulovljeno je 1.668 kg šarana i amura, a najbolje rezultate po sektorima ostvarili su: u sektoru „A“ CT Simply sa 47 riba ukupne težine 342 kg i u sektoru „B“ CT Izvan sektora, sa 30 primjeraka ukupne težine 249 kg, koji je ujedno ulovio i najtežu ribu, šarana od 16,130 kg. Drugo mjesto u sektoru A, osvojio je C.T. “OMEGA”, sa ulovljenih 276 kg, a treće C.T. “CARP WORLD” sa ulovljenih 149 kg. U sektoru B drugo mjesto je pripalo C.T. “C.H.U.”, sa ulovljenih 84 kg, a trećeplasirani je C.T. “CIPIRIPI”, sa 72 kg ribe.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Mladen Jurić kapetan ekipe „Izvan sektora“ ističe kako su prezadovoljni ovim uspjehom, a za dobre rezultate kaže, potrebno je puno rada. –„Prvi put smo na pobjedničkom postolju i s najvećom ribom, a za iduću godinu očekujemo još bolje rezultate. Redovito sudjelujemo ribolovnim natjecanjima, a kako nas je više u ekipi, tako i formiramo postave za pojedine turnire. Za iduću godinu je plan da pecamo Ligu“, naglasio je Mladen Jurić.

Mario Živković predsjednik UR Šaran Orašje izrazio je zadovoljstvo cjelokupnim aktivnostima udruge tijekom ove godine. Idućega vikenda, ističe Živković, na reviru Ciglana u Orašju održat će se 4. kolo Premier lige BIH u lovu šarana i amura, koje će u konačnici dati sastav reperezentacije BIH za nastup na Svjetskom prvenstvu u ribolovu iduće godine. Udruga će također sudjelovati u organiziranju Gastro festa povodom Dana Grada Orašja, zatim početkom studenog planiraju poribljavanje svih revira, te po prvi put organiziranje Ribarske večeri. –„Odlučili smo ove godine Ribarski ručak zamijeniti Ribarskom večerom, u stilu lovačke zabave, ali na jedan sasvim drugačiji način i nadamo se dobroj posjeti članova i prijatelja udruge“, kazao je Živković, te istaknuo veliki trud desetak ljudi iz udruge koji su volonterski neumorno angažirani u vođenju udruge.

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

–„Svake godine redovito dobivamo sredstva od Grada i Županije kroz sudjelovanje u javnim pozivima i nismo tu nezadovoljni, ali moglo bi biti i više, jer troškovi konstantno rastu s obzirom na poskupljenje svega. Sva natjecanja organiziramo s ciljem da nam ostane dio sredstava za uređenje jezera, poribljavanje i ishranu ribe. Smatram da naša Udruga koja ima 430 članova, zaslužuje bolju poziciju u prepoznavanju po pitanju financija od strane grada i županije. Napravili smo vrlo dobru priču po pitanju promocije turizma, pa i Grada Orašja i Županije Posavske i nadam se da Turistička zajednica ŽP neće samo iskoristiti nas, nego da ćemo i mi iskoristiti nešto od Turističke zajednice“, poručio je predsjednik Mario Živković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.