Najnovije vijestiTakmičenja

SPIN reprezentacija Bosne i Hercegovine

Predstavljamo SPIN reprezentaciju Bosne i Hercegovine, momke koji su zauzeli četvrto mjesto na svjetskom prvenstvu koje je prošle godine održano u Hrvatskoj.

Ekipa  se priprema za odlazak na Svjetske ribarske igre u Italiji koje će se održati od 28. avgusta do 04. septembra 2011. godine.

U toku su aktivnosti oko prikupljanja novčanih sredstava i osiguranja uvjeta za odlazak prema kriteriju koje je propisala Skupština i Upravni odbor Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine.

A članovi SPIN reprezentacije Bosne i Hercegovine su:

JOSIP ŠIMUNOVIĆ
Rođen u Ljubuškom….član ŠRD-„Kravica“ Ljubuški…radi kao građevinski inženjer….isključivo lovi salmonide varalicama…pravi spiner….od početka je član Premijer spin lige BiH…napravio dosta dobrih plasmana na spin-kup natjecanjima, 3 mjesto u spin ligi 2009 i 4 mjesto na

Svjetskom prvenstvu 2010 godine. Prošle sezone ulovio kapitalnog neretvanskog zubatka od 9,40 kg.

 

SLAVKO-SLAVEN ZOVAK
Rođen u Ljubuškom….živi u mjestu Otok-Vitina…..isključivo varaličar i svakodnevno lovi na našim rijekama i jadranskom moru-ušće Neretve….od 2007 se natječe na svim spin natjecanjima…medalja na otvorenom prvenstvu BiH 2008. godine, viceprvak 2009., prvak BiH 2010. , 4. mjesto na svjetskom prvenstvvu. 9. mjesto pojedinačno sa svjetskog prvenstva….

Pročitajte i:   Narodna vjerovanja: Šta simbolizuje riba i zašto šutjeti tokom pecanja?

 

KREŠO PARADŽIK
Rođen u Ljubuškom…živi u Vitini – ugostitelj-varalicar-spiner…..od početka je natjecatelj Premijer spin lige BiH……odličan znalac na vodi…taktičar…trener, i najviše voli prenositi znanje na mlađe……posjeduje sve svjetske varalice-mamce i opremu…..3. mjesto u plasmanu spin lige 2010. …. 4. mjesto sa svjetskog prvenstva, kao trener…..

 

DANIEL BABIĆ
Rođen i živi u Stocu…..predsjednik i član ŠRD „Bregava“….radi kao pravnik u Općini Stolac…..mnogo nastupa i odličnih plasmana na spin kupovima….od početka u Premijer spin ligi BiH…4 mjesto u ligi 2009. i 2010.…..4. mjesto sa svjetskog prvenstva….uporan i krtica….

 

BORIS LADAN
Rođen u Jajcu…..član SRD „Zlatovčica“ Jajce….radi u školi kao profesor….pravi spiner….u Premijer spin ligi od prošle godine i viceprvak je za 2010. godinu.
Uporan i pouzdan natjecatelj, spreman uvijek na nova znanja i izazove….mnogo lijepih salmonida ulovio, a prakticira sistem “ulovi i pusti”….

 

TIBOR MIOČ-MARINČIĆ
Rođen u Sarajevu, u kojem trenutno i radi…..živi na relaciji Čapljina-Sarajevo…..nijedna ribolovna tehnika mu nije strana……sudac…..mnogo nastupa, prvih mjesta i odličnih plasmana na mnogim natjecanjima…..zadnji uspjesi – prvo mjesto na spin kupu u Ljubuškom…4.  mjesto sa svjetskog prvenstva u Kninu…..

Pročitajte i:   Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura

 

Dr. stom. GORAN PEHAR

Rođen u Mostaru…..živi u Čapljini radi u vlastitoj stomatološkoj ordinaciji…….spiner…slobodno vrijeme provodi na našim vodama i ušću Neretve…ulovio mnogo kapitalaca na svim vodama…..lice, lubini, zlatve, zubaci, glavatice, mnogo nastupa na spin natjecanjima…u Premijer spin ligi od 2009. godine

 

JOSIP PJEVAC
Rođen u Čapljini…..sada tajnik ŠRD „ Bjelave“ Čapljina…..koristi sve tehnike ribolovnog sporta , sudac, organizator i pokretač mnogih akcija u ribolovnom sportu…..Županijska liga plovak-HNŽ/K….Premijer Spin liga BiH….ZLATNA PLAKETA SA 27. SVJETSKOG KLUPSKOG PRVENSTVA U LOVU RIBE NA PLOVAK….4. mjesto sa 8. svjetskog spin prvenstva u Kninu 2010. godine, kao selektor i kapetan spin reprezentacije BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.