Najnovije vijestiUlovi

Rukama izvukli ribu od 42 kg: ‘Onda smo se tresli 45 minuta’

ULOV ŽIVOTA: Goran Cerovečki i njegov sin Nino na umjetnom jezeru kraj Kloštar Ivanića ulovili su golemu ribu. Nisu imali mrežu pa su je morali obujmiti rukama…

Tresli smo se 45 minuta nakon što smo ribu izvukli iz vode. To je trofej života. Rekao nam je to Goran Cerovečki, koji je u utorak sa sinom Ninom na umjetnom jezeru kraj Kloštar Ivanića ulovio tolstolobika od 42 kilograma dugog čak 139 centimetara. On i sin Nino već godinama se bave sportskim ribolovom.

– Koristili smo silikonsku varalicu od 10 centimetara, a udica je bila petica. Borili smo se s njom više od sat vremena. Pokušali smo ga obujmiti rukama da ga izvučemo, jer niso imali mrežu, no ruke su nam proklizale u škrge, pa je, nažalost, riba iskrvarila. Imala je tolika usta da u nju stanu dvije šake – kazuje nam Goran koji inače svaku ribu koju ulovi fotografira i pusti nazad u prirodu. Zato mu je i žao što ovaj ulov nije pustio.

Pročitajte i:   (VIDEO) Visoke temperature prouzrokovalo pomor ribe u Ribarskoj oazi Lađenici u Dobroševićima

Na tom jezeru ribiči obično love šarane do 10 kilograma, pa ih, kao i Goran, snimaju i vraćaju u vodu. Cerovečkima, koji žive u Ivanić Gradu, ovo je dosad najveći ulov. Najmanja riba koju je ulovio bila je “duga” 6,5 centimetara, a tu je “zvijer” ulovio na jezeru Rakitje. Za to je dobio i priznanje. I nju je vratio u vodu.

Završit će na stolu: ‘Ako bude ukusan, bit će za sve’

Ovaj tolstolobik završit će na stolu obitelji Cerovečki i njihovih prijatelja. Dosad nisu jeli njegovo meso.

– Najprije ću uzeti mali komad, uvaljati u brašno i baciti na tavu. Ako bude ukusno, bit će za sve – kaže Goran.
Inače, tolstolobik je vrsta koja nije autohtona u Hrvatskoj, azijskog je podrijetla.

– Unesen je k nama 1966. Uloga mu je kontroliranje biljnog materijala u ribnjacima – pojasnila je prof. Marina Piria s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Te se ribe, ispostavilo se, mogu samostalno razmnožavati.

– Netko ju je ubacio u to jezero, u kojem je bila dulje, a gdje je, sudeći po veličini i težini ribe, bilo dovoljno hrane za nju – pojasnila je prof. Piria.

Pročitajte i:   USR 'Štuka' Velika Kladuša: Održano Općinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Žao mu je što ju nije mogao pustiti

Kanio sam je snimiti za uspomenu i vratiti u vodu, ali nažalost, ispalo je tako da je iskrvarila. Žao mi je što ju nisam mogao pustiti.

Izvor: 24sata.hr

One thought on “Rukama izvukli ribu od 42 kg: ‘Onda smo se tresli 45 minuta’

  • Hahahaha! A uhvatio ga za ledja, a ne za usta. Pa tolstolobika je nemoguce uhvatiti varalicom za usta. Grebator klasicni! Sramota!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.