Najnovije vijestiUlovi

Kapitalac od 56 kilograma

Ribari Huso i njegov sin Zlatko Majdanec ulovili su soma teškog 56 kilograma i dugog više od dva metra, što je rekord na Savi kod Gradiške tokom posljednjih dvadesetak godina.
“Soma smo ulovili u pleteni bubanj kojeg smo ostavili preko noći na rijeci, sasvim blizu obale, nekoliko stotina metara od mosta.Kada smo došli da pokupimo ulov, bili smo iznenađeni težinom koju smo vukli sa riječnog dna. Bila je to prava borba, priteklo nam je u pomoć nekoliko ljudi, naših susjeda i tako smo ga uspjeli izmoriti i ukrotiti. Tek kad se bubanj ukazao na površini vode, shvatili smo da je u pitanju
som kapitalac” – izjavili su Huso i Zlatko koji su u gradu na Savi poznati kao vrlo uspješni ribari. Pored njih, prvo na rijeci, a potom i u kućnom dvorištu, brzo su se u četvrtak okupili mnogi susjedi.
“Svi su iznenađeni, čude se i poziraju pored soma. Nakon vaganja i pranja, već mi se javio ugostitelj iz Banja Luke koji će ga otkupiti” – rekao nam je Zlatko Majdanac, najmlađi, a očigledno, i najuspješniji ribar u Gradiški.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana


Autor: Milan Pilipović – www.gradiska.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.