Počelo II kolo prvenstva u lovu šarana za seniore

Danas, tačno u 12:00 je počelo drugo kolo prvenstva u lovu šarana za seniore, a u organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH.
Podsjećamo, prvo kolo je održano 12, 13 i14. maja 2006. godine na jezeru Pelagićevo i tada je učešće uzelo 14 ekipa koje su zauzele sljedeći plasman.
1. VOLKSBANKA – BRCKO ; 2. D. BREZIK – BRCKO ; 3. UHVATI I PUSTI – BIJELJINA ; 4. TANGOR – PELAGICEVO ; 5. GLOBAL – BRCKO ; 6. MATKIC – GRADACAC ; 7. SARAN – PELAGICEVO ; 8. SPEKTAR – BANJA LUKA ; 9. KIKO – BIJELJINA ; 10. F & A – ORASJE ; 11. MANGE TEAM – SARAJEVO ; 12. TREND MIKRO PEK – BANJA LUKA ; 13. EXTREME – SARAJEVO ; 14. MOBIL CENTAR – BANJA LUKA.
Na drugom kolu nastupa četiri ekipe u takmičarskom dijelu i jedna van konkurencije.Ekipe koje su trenutno na Ramskom jezeru su:
—  “D.Brezik” – Brčko
—  “Uhvati i pusti” – Bijeljina
—  “Kiko” – Bijeljina
—  “Spektar” – Banja Luka
te ekipa “Napredak” iz Zenice koja se takmiči van konkurencije. Pošto tri prvoplasirane ekipe iz oba kola čine Reprezentaciju Bosne i Hercegovine,a četvrta je rezerva, samim dolaskom na takmičenje, ove četiri ekipe su obezbjedile plasman, te se takmičenje održava više “pro-forme”.
Po informacijama sa staze, a od 18:00 sati, na Ramskom jezeru puše vjetar a sve ekipe su prešle na hranjenje “raketama”.Nijedna ekipa još nema ni “javljanje” šarana. Prvo vaganje je bilo  u 20:00, i uskoro ćemo dobiti rezultate.Tokom ova tri dana takmičenja ćemo redovno dobijati izvještaje sa staze, o kojima ćete biti redovno informisani.
21.07. u 21:00h
Još uvijek nijedna ekipa nije imala ulov.Vjetar koji je puhao tokom dana je podigao mulj u širini oko 20 metara u priobalnom pojasu. Po mišljenju izvora, izgleda da tek sada riba prilazi obali i čuje se izbacivanje.Moguće da će tokom noći takmičari imati više sreće i uspjeha.
22.07. u 02:30
“Spektar”-Banja Luka ima jednog od 2,5 kilograma!
22.07. prvo vaganje u 06:00h
Na prvom vaganju, “Spektar” Banja Luka ima dva šarana – ukupno 3,65 kg.Ostale ekipe su još bez ulova.
22.07. u 19:00h
Još uvijek niko osim ekipe “Spektar” iz Banja Luke nema ulov, a isti su ulovili četiri šarana ukupne težine oko 5.7 kilograma. Posljednje vaganje je sutra, 23.07. u 14:00 kada će se znati i konačni rezultati.
23.07. u 11:00h
Trenutna situacija je sljedeća:
“Spektar” Banja Luka ima ulovljenih 6 šarana ukupne težine oko 7,5 kilograma i sa tom količinom su na prvoj poziciji. Druga je ekipa “D.Brezik” Brčko sa jednim šaranom težine od oko 1 kilogram kojeg su ulovili prije sat vremena.
Takmičari i komisija su se dogovorili da se takmičenje završi u 12:00 tako da bi ovo trebao biti konačni plasman, ali ćemo ipak sačekati sudijski signal i proglašenje.

Pročitajte i:   ZAGREBAČKI VELESAJAM: Sve najbolje s područja lova i ribolova na jednom mjestu - '6. Dani lova i ribolova'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.