Najnovije vijestiOstale vijestiTakmičenja

Nema novca za vrhunskog sportaša

BOSANSKA KRUPA – Upitan je odlazak Mumina Kočića, uspješnog člana Udruženja sportskih ribolovaca «Krušnica» u Bosanskoj Krupi, na Svjetsko ribolovno natjecanje koje se od 5. do 21. rujna održava u Portugalu. Iako je Kočić već devet godina županijski i osam puta reprezentativac BiH, izostala je odgovarajuća financijska potpora koja mu je potrebna za odlazak na predstojeće natjecanje. Za novčanu potporu potrebnu za odlazak na Svjetsko prvenstvo Kočić se obratio i načelniku općine Hamdiji Grošiću, kao i vijećnicima te općinskom Sportskom savezu, no kazano mu je
kako novca nema i da mu jedino mogu dati vozilo i vozača koji bi ga odvezao do Banje Luke, odakle će krenuti na put u Portugal.
«Kroz šest ovogodišnjih natjecanja za reprezentaciju BiH napravio sam iznimno dobar rezultat, što sam devedeset posto sam financirao. Jedino mi je pomogao Senad Sivić, vlasnik poduzeća AS-AL koji mi je donirao sto maraka za gorivo kako bih mogao otputovati u Čapljinu gdje je bilo prvo natjecanje”, priča razočarani ribolovac.
Također dodaje da nije u mogućnosti bilo što učiniti po pitanju odlaska na Svjetsko prvenstvo, budući da je potrebno mnogo novca, samo za troškove putovanja 1.950 maraka. Budući da je ostalo samo malo vremena. Kočiću ostaje samo nadati se odlasku u Portugal, gdje bi predstavljao svoju općinu, županiju i zemlju.
Ribolov u krvi Kočićevih
Da je sportski ribolov obiteljska strast Kočićevih potvrđuje i devetogodišnji Muminov sin Husein, koji je krenuo očevim stopama iako je tek učenik trećeg razreda. Sportskim ribolovom se uz oca počeo baviti protekle godine. Da mu to itekako ide od ruke potvrdio je prošle godine na prvom općinskom natjecanju na rijeci Krušnici na kojem je osvojio zlatno odličje, pehar i diplomu, a titulu prvaka ponio je i ove godine.
Piše: Rusmir Karat – Dnevni list

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH za mlađe kategorije u disciplini lov ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.