Najnovije vijestiTakmičenja

Takmičenje ribolovaca na jezeru Bare – Zelengora

U organizaciji Nacionalnog parka Sutjeska iz Tjentišta 23.septembra je na jezeru Bare, na hladnoj i visokoj planini Zelengori, održano takmičenje u lovu pastrmke svim sportskim ribolovačkim tehnikama. Razlog je jednostavan, tako se može prije izloviti pastrmka iz jezerca, a treba se izloviti da je ne bi predstojeća zima, niske temperature i lavine koje se obrušavaju u to jezerce potpuno uništile.
Prvi put su ove godine se došlo na ideju da nakon završetka ljetnih dana organizuju međunarodno takmičenje u ribolovu i da nakon prolaska zime i opasnosti po ribu u jezero Bare opet ubaci najmanje onoliko ribe koliko je izlovljeno.
Pored takmičenja u ribolovu održano je i
takmičenje u brzinskoj vožnji terenskih automobila pod nazivom (džipijada) Zelengora 2006. Po izuzetno lijepom i prijatnom vremenu sve takmičare je pozdravila i direktorica NP Sutjeska Radenka Srndović i ribolovcima iz BiH, Crne Gore i Srbije poželjela uspješno takmičenje i dobro druženje, sa željom da se ono nastavi i ubuduće, bilo na Tjentištu bilo u nekim od susjednih zemalja.
Na kraju dana je sudijska ekipa na čelu sa Milovanom Radovićem iz Tjentišta izvršila mjerenje ulova i proglasila one najuspješnije. Prvo mjesto je osvojila ekipa Podgorice (Crna Gora) sa ulovom od 4,30 kg, druga je bila ekipa Novog Grada (Sarajevo) sa ulovom od 2,70kg, dok je treće mjesto osvojila ekipa Popov most iz Tjentišta sa ulovom od 2,30 kg.
U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Ljubo Leković iz Crne Gore, drugi je Ahmo Pačo iz Sarajeva, a treći je Abid Sejdin iz Tjentišta.

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ


Ekipe pobjednice su od organizatora dobili pehare, a pojedinačnim pobjednicima su uručene medalje i diplome. U ime svih ekipa organizatoru se je na kraju zahvalio Ismet Bajrović iz Sarajeva te u ime njih direktorici Srndović uručio zlatnu ribicu kao poklon i znak zahvale za organizaciju ovakvog takmičenja i druženja. Inače, druženje uz svečani ručak i muziku je nastavljeno je i trajalo je do kasne noći.
Alija Pušina – Oslobođenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.