Najnovije vijestiOstale vijestiUloviVideo

Sezona ribolova na ilidžanskom bazenu-Kilogram pastrmke 10 KM

Udruženje RVI počelo izgradnju novog sportsko-rekreativnog centra
Ribolovna sezona na otvorenom bazenu na Ilidži, kako kaže Vejsil Granulo, predsjednik Udruženja RVI iz ove općine u čijem vlasništvu je bazen, započela je od prvog oktobra i trajaće do maja naredne godine.
“U proteklih mjesec dana na bazenu smo započeli sa ribolovom, i mogu reći da sam zadovoljan posjetom. Najviše ribolovaca nas posjeti vikendom. U prvom istovaru ribe su samo pastrmke, a vidjećemo u naredna dva mjeseca da li ćemo ponudu obogatiti. Ulaz na bazen je besplatan, ali se riba plaća nakon ulova. Kilogram ulovljene pastrmke na vagi košta 10 KM, dok se također, kilogram ribe iz kaveza može platiti po cijeni od osam KM. Ribolov na bazenu će zavisiti i od padavina”, kaže Granulo.
Udruženje RVI i njihova firma Izvor Bosne u krugu bazenskog kompleksa započeli su gradnju
sportsko-rekreativnog objekta u vrijednosti od oko 600 hiljada KM. Općina Ilidža je preuzela na sebe rješavanje pitanja zemljišta i dokumentacije, a radove izvode ratni vojni invalidi.
“Novi objekat će imati sale za masaže, fizioterapeutske poslove, fitness-centar, te ostale sadržaje, koji su potrebni za odmor i rekreaciju. Planirana je u njemu i gradnja ekskluzivnog restorana, koja je najprije namijenjena boračko-invalidskoj populaciji, te posjetiteljima bazena. Nadamo se da će pred početak sezone kupanja objekat biti otvoren”, ističe Granulo, dodajući da su neki dijelovi bazenskog kompleksa predati zbog gradnje Internacionalnog univerziteta.
H. ROVČANIN – Oslobođenje

Kako to tamo izgleda, pogledajte na ovom snimku gdje Mimi, uz tatinu pomoć, vadi svoju prvu pastrmku, a i gdje je Vanja imao svoj prvi ulov.
httpv://www.youtube.com/watch?v=X4SqRUOIgSE

Pročitajte i:   Hа језеру Aлаговац почело Oпштинско такмичење у спортском риболову

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.