Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

EKSKLUZIVNO – Bosna i Hercegovina dobila organizaciju Evropskog prvenstva u Flyfishingu!

Zahvaljujući mom velikom prijatelju i prijatelju stranice Erminu Hadžiću, “Bistro BiH” je prvi medij koji objavljuje ovu vijest.
Prije nekih 20-ak minuta (sada je 12:40) Bosna i Hercegovina je dobila organizaciju ovog velikog sportskog dogadjaja za 2010 godinu, a na 28. kongresu CIPS-e koji se od 09. do 13. 05. održava u Pragu.
Za ovo evropsko prvenstvo, po pravilima CIPS-e potrebno je obezbjediti 4 kvalitetne mušicarske vode, od kojih jedno jezero.Po nekim izvorima, to bi moglo biti Plivsko jezero, a za rijeke će se odlučiti naknadno, a po kriterijima koje propisuju pravila CIPS-e.
Ne umanjujući značaj Svjetskog prvenstva u Hutovu, ovaj sportski dogadjaj je, po meni, uveliko značajniji, jer time BiH Evropi i Svijetu pokazuje da ima i kvalitetne salmonidne vode a koje su u najvećem slučaju i cilj sportskih ribolovaca iz inostranstva i interesantnije vode za razvijanje ribolovnog turizma.

Pročitajte i:   Izvještaj sa održanih 3. i 4. kola Premijer lige BiH u mušičarenju

One thought on “EKSKLUZIVNO – Bosna i Hercegovina dobila organizaciju Evropskog prvenstva u Flyfishingu!

  • Postavio Seha 12 May, 2007
    Krajnje je vrijeme i bilo da se cuje nesto pozitivno na racun saveza.Nadam se da se na nase negativne komentare nece uzjoguniti vec shvatiti zdravo za gotovo cinjenice.
    Ja bi cestitao Bosni i Hercegovini i svim ljubiteljima musicarenja.

    ————————————————————-

    Postavio Denijal 11 May, 2007
    Iskrene cestitke SRS BIH i pozdrav ljubiteljima FF od ribolovaca USR Una Bihac.Poruka dodite na medunarodno takmicenje FF 26i27.05.Kulen Vakuf u organizaciji USR Una Bihac.Za osvojeno prvo mjesto nagrada vrijedna 1000 km a nagraduje se i drugo i trece mjesto.Denijal

    ————————————————————-

    Postavio cori 11 May, 2007
    Čestitam. To je veoma veliki uspeh i prava prilika da ceo region samo ide napred. Drago mi je da je to konačno uspelo, jer je ff sport koji velikim koracima ide napred u BiH, što je potvrdilo i svetsko prvenstvo u Portugalu. Još jednom čestitam i Bistro

    ————————————————————-

    Postavio ZANDER 11 May, 2007
    MISLIM DA JE OVO PRVI PUT DA SE NESTO POZITIVNO PISE O SRS BiH,PA BIO JE RED DA I ONI POCNU NESTO DA RADE I NADAM SE DA CE OVAKVIH ILI SLICNIH IDEJA BITI PUNO VISE NEGO DOSAD.

    ————————————————————-

    Postavio Senad 11 May, 2007
    Iskrene čestitke SRS BiH na ovoj ideji i dobijanju Evropskog prvenstva!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.