Zabrana ribolova od Kraljeve Sutjeske do Rasadnika

Kako nam javlja naš saradnik Fadil Kubat iz Kaknja, inace sekretar Sportsko-ribolovnog društva Bistro iz Kaknja, na ovom podrucju je poribljena rijeka Trstionica sa 4.500 komada mladji potocne pastrmke i donesena odluka o totalnoj zabrani ribolova od Kraljeve Sutjeske do Rasadnika s ciljem stvaranja uslova za otvaranje posebnog revira.
Takodjer, u toku su pripreme na omogucavanju nesmetanog mrijesta škobalja u rijekama Trstionici i Ribnici, kao i pripreme za premještanje ribe iz jezera koje lokalno stanovništvo zove Kod Zaje u rijeku Bosnu, jer se

na tom potezu gradi autoput.
“Godišnja ribolovacka dozvola košta u skladu sa zakonskim odrednicama, a dnevna se placa 10 maraka i kupuje se na vodi. Trenutno cistimo korita rijeka Bosne i Ribnice i riblje staze na brani Termoelektrane u caticima te završavamo gradnju ribarskog doma”, kaže Kubat.
Na kraju razgovora Kubat je porucio ribolovcima da ovih dana u rijeci Bosni dobro rade škobalj i klen i to na cijelom potezu kojim gazduje SRD Bistro.
Alija Pušina – Oslobodjenje

Pročitajte i:   ZBOG IZGRADNJE MINI HIDROELEKTRANA: Počela borba za spas Neretvice

One thought on “Zabrana ribolova od Kraljeve Sutjeske do Rasadnika

  • 21. Januara 2010. at 13:40
    Permalink

    Pregledano: 624 puta
    Postavio Samir 02 April, 2008
    Nadam se da ce od toga nesto biti pa da ce u tom reviru biti dozvoljeno loviti samo vjestackim mamcima, jer đaba ti revir ako je sve dozvoljeno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.