Najnovije vijestiTakmičenja

USR “Krušnica” Bosanska Krupa – II udruženjsko takmičenje u Fly Fishing-u

USR “Krušnica” iz Bosanske Krupe je na rijeci Krušnici održalo drugo udruženjsko takmičenje u Fly Fishingu.Mislim da je ovo bitno naglasiti – USR “Krušnica” je jedino udruženje koje organizuje na udruženjskom nivou takmičenje ovom tehnikom.Takmičenje je proteklo u prijatnoj i opuštenoj atmosferi za takmičare, dok su se sudije, iako ih je bilo 7, dobro oznojile trčeći između takmičara evidentirajući ulove.Svako malo, po vodi se čulo pljuskanje riba i ono “Sudijaaaa!”.
Lijepo takmičenje, jako mnogo ribe, a iako će ispasti neskromno – organizacija na najvišem nivou, mnogo bolja nego organizacija državne lige.
Ovde moram spomenuti i incident koji se desio na zadnjem
kolu državne lige, a koje je održano u Šipovu – na takmičenju pored zastave entiteta nije bilo državne zastave.Htio sam napustiti takmičenje, ali sam odustao jer ne želim da bude pogrešno shvaćeno.
Koliko se ja razumijem u organizaciju, a dobro se razumijem, to je propust sekretara takmičenja.
Ovim putem upozoravam organizatore iz SRS BiH, iz oba entiteta, da obezbjede i državne zastave za takmičenja jer u protivnom, ekipa iz Bosanske Krupe na istim neće učestvovati.
Nadam se da se nešto slično neće desiti na predstojećem Evropskom prvenstvu u Fly Fishing-u koje se održava 2010. godine u Bosni i Hercegovini, a gdje je Šipovo glavni domaćin prvenstva.
Na kraju, šaljem i slike naših pobjednika.
1.mjesto – Beganović Samir
2.mjesto – Kadić Elvis
3.mjesto – Džigumović Dževad
koji čine ekipu za federalno takmičenje u Fly Fishing – u, dok će drugu ekipu sačinjavati Šehić Nail, Hodžić Vahid i Beganović Anes.
Bistro iz Bosanske Krupe!
Hikmet Harbaš


Pročitajte i:   Ekolozi u misiji zaštite Gornje Neretve: 300 čuda prirode ili 7 malih elektrana

One thought on “USR “Krušnica” Bosanska Krupa – II udruženjsko takmičenje u Fly Fishing-u

 • Postavio alar 07 July, 2008
  bistro vam vazda bilo!!!

  ——————————————————————————

  Postavio Elvis 05 July, 2008
  Bistroooooooooooooo Raja.Cestitke prvoplasiranima a puno pozdrava svim ostalim mojim Krupljanima koji su doprinijeli da imamo ovako lijepe i sa ribom bogate vode kod nas.Ovo sto sad imamo je najbolji pokazatelj da idemo pravim putem.Jedno veliko BISTROOOOOOOOOO od Elvisa iz Salzburga

  ——————————————————————————

  Postavio mečo 05 July, 2008
  samo nek’ se druži na vodi!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.