Iz svijetaNajnovije vijesti

Švedska: Snimljeno čudovište iz jezera?

Švedska verzija čudovišta poput onog iz Loch Nessa, poznatog kao Storsjoe ili Great Lake čudovište, navodno je snimljeno kamerom instaliranom prošlog petka. Legenda o cudovištu živi stoljecima, a u jezeru u središnjoj Švedskoj navodno je vidjeno vec 200-tinjak puta.  ”U cetvrtak, u 0:21 sati, snimili smo kretnje nepoznatog bica. Nije bio štap ili nešto takvo, u to smo sigurni”, izjavio je Gunnar Nilsson, šef udruženja iz Svenstavika.
Društvo je, zajedno s lokalnim vlastima, instaliralo šest nadzornih kamera, ukljucujuci i dvije podvodne. Projekt hvatanja cudovišta do sada je stajao 43 tisuce eura.
Prve bilješke o postojanju cudovišta datiraju iz 1635. godine, a jedna od posljednjih zabilježena je u srpnju 2007. Tada je navodno vidjena zmijolika zvijer s grbom i glavom naliko onj kod manje macke ili psa s ušima priljubljenima uz vrat.


Društvo je zaposlilo jednu osobu koja je zadužena da cijeli dan prati snimke s jezera.”Sistem je na kameri zabilježio i toplotni odraz, što govori da se radi o živom bicu”, izjavio je Nilsson. ‘Zbog svega smo vrlo uzbudjeni, ovo je spektakularno’, dodao je.
Potaknuti tragom, uskoro namjeravaju postaviti novih 20 kamera oko jezera ukljucujuci i jednu koja ce biti postavljena u vodi na dubini od 30 metara kako bi mogla snimiti dogadjanja ispod zaledjene površine. (Apf/Dnevnik.hr)

Pročitajte i:   Poziv na Kup SRS BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom

2 thoughts on “Švedska: Snimljeno čudovište iz jezera?

 • Postavio Guest 11 September, 2008
  imamo i mi cudoviste na jezeru sici kop majica kratka suknjica mini a ispod mini napisala skini. kako kaze elvir neka zovnu mrezarose sa modraca i ima da ga safataju u roku od 24h.

  Postavio ma pusti me ba 03 September, 2008
  Bilo je cudovista i na Modracu sve dok mreze , struja , ona “sportska” vuca i cuvari koji su dobavljaci restoranima nisu kroz guzicu protjerali i zadnju deveriku . Sad samo manica (americkih somica) ima …
  Sramota i moja i TVOJA (koji ovo citas i a Bogami i njihova !

  Postavio Seha 02 September, 2008
  Imamo i mi u Jablanickom jezeru slicnu vodenu neman.Duga je oko 3 metra jos uvjek je niko nije slikao ali vecina mjestana u mjestu Slatina je vidjela kako kruzi izmedju 2 “spica”.I nas Adi je imao bliski susret sa vodenom nemani za vrijeme skupa Bistro BiH…..O tome ekskluzivno u reportazi kako je proteklo na Bistro BiH druzenju 2008. 😉

  Postavio Elvir 01 September, 2008
  čuj 43 hiljade eura. ma nek dojave mrežarošima sa modraca i ima da bude ulovljen puno jeftinije:)
  Postavio tare 01 September, 2008
  fakat lici na stuku,jedino sad ako ih nema u tom jezeru

  Postavio roko 31 August, 2008
  Dobar fazon za turizam; i loša kamera naravno. bistro čudovištu…

  Postavio Adi 31 August, 2008
  HAHAHA ja mislim da se to rade o fokama ili selar sto su veoma popularne u svedkoj j zivim nazam 17 godina u Svedskoj malo mi jr to cudno bas ,, 🙂

  Postavio el_papaMirsy 31 August, 2008
  som
  BISTRO

  Postavio ZANDER 30 August, 2008
  Meni isto lici na stukca ,ali ko zna mozda se i varam ili ………………

  Strobi od Zandera!

  Postavio StariAlas 30 August, 2008
  BISTRO,
  kako ih cudoviste snaslo, to je jedna od onih (mama)sto ih SEHA majstor hvata, hehe

 • Znate li da postoji cudoviste pored rijeke Baleh.Izgleda ko zmija dugacko je 30 metara ima glavu ko zmaj i tako drugo al je opasno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.