Najnovije vijestiOstale vijestiTehnike i pribor

Nožarska radnja iz Prizrena

Stranici se javio gospodin Sahdan Silik u čijem vlasništvu je zanatska nožarska radnja sa unikatnim, a kvalitetnim asortimanom svih vrsta noževa, čakija, i oštrog alata za kuhinje a i lov i ribolov.Gospodin Silik piše:
“Mi smo jedna jedina zanatska nozarska radnja sa dugogodisnjem tradicijom koja se prenosi sa koljena na koljena, a koju je pokrenuo moj djed, nastavio otac, te sada ja.
U izradi naših proizvoda koristimo najkvalitetnije materijale, tako da za oštrice koristimo čelik proizveden u Njemačkoj “Krup-303”, a dršde izradjujemo od rogova životinja (ovnova, bivola, jelena), drveta i drugih pogodnih materijala.
Imamo našu prodaju “na malo”, a radimo i isporuke većih količina robe, te izradjujemo i proizvode po prudžbi i želji kupaca.
Jedan proizvod iz naše radnje je i čakija koju je za Josipa Broza Tita izradio moj otac, a koja se nalazi u muzeju u Beogradu.
Trenutno, najviše saradjujemo da italijanskim firmama, a imamo pozive za prezentaciju naših proizvoda na sajmove EXA – Brescia, zatim na najveći sajam oružja i opreme “Iwa” Nurnberg i na najinteresnatniji sajam koji se održava u maju mjesecu u gradu Thiers u Francuskoj.
Želja nam je da posjetimo sajmove i u Bosni i Hercegovini, te prezentiramo naše proizvode i na vašem tržištu, jer, kako moj otac kaže – “Bosanci (a i Hercegovci) se meraklije u čakije ručnog rada!”
Naša nožarska radionica se nalazi u centru Prizrena, u ulici Kovačka 43., pa ko se zatekne u Prizrenu, neka se osjeća pozvanim da nas posjeti.
Bistro!
SADAN SILIK
ul. Kovačka 43
20000 PRIZREN
Tel: +37744952177 +3816566024689
e-mail: sadansilik@hotmail.com

Pročitajte i:   PREDSTAVLJAMO: Pribor i oprema za ribolov 'Fleshpot' doo Sarajevo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.