Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Zaključci sa 18. sjednice Upravnog odbora SRS BiH

Dana 14.3.2009.godine u Lukavici je odrzana 18. Sjednica Upravnog odbora SRS Bosne i Hercegovine, u funkciji pripreme za Izbornu Skupštinu SRS BiH.Doneseni su slijedeci Zakljucci
ZAKLJUCCI SA 18. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA SPORTSKO RIBOLOVNOG SAVEZA BIH
Sjednica Upravnog odbora SRS BiH odrzana je 14.03. u Lukavici. Prije sjednice odrzanja je sjednica
Takmicarske Komisije u funkciji pripreme materijala za sjednicu Upravnog odbora, prije svega na
pripremi Kalendara takmicenja, Izmjeni i dopuna Pravilnika za takmicenja u svim disciplinama.
Na sjednici Upravnog odbora usvojen je slijedeci DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zakljucaka sa 17. Sjednice Upravnog odbora odrzane 20.12.2008.godine,
2. Priprema za odrzavanje IzborneSkupštine SRS BiH,
3. Rezime cetvorogodišnjeg rada,
4. Izmjene i dopune Statuta SRS BiH,
5. Usvajanje kalendara takmicenja za 2009. godinu,
6. Usvajanje izmjena i dopuna pravilnika za:

a) Lov šarana i amura
b) Za Fly Fishiong-musicarska takmicenja,
c) Za lov ribe udicom na plovak i
d) Lov ribe udiciom na plovak za hendikepirane osobe
7. Informacija sa sastanka Jadransko-Podunavske regije Skoplje 28.02.2009.god.
8. Konstituisanje Organizacionog odbora Jadransko-podunavskog kupa u Fly Fishingu
9. Razno

Tacka 1.
Zakljucci sa 17. sjednice Upravnog odbora , odrzanog 20.12.2008 .godine u Zenici jednoglasno su usvojeni od strane prisutnih clanova Upravnog odbora. Primjedba i netacne prezentacije placanja troskova Kucinski Marcelu je jednoglasno odbacene i potvrdjena odluka iz Zenice.
Tacka 2.
Predsjednik saveza BiH informisao je clanove Upravnog odbora da su entitetski savezi za 2008.godinu svoje obaveze izmirili sa 70% , dok Distrikt Brcko zbog poznate situacije u društvu nije uplkatio ništa, ali ima izgleda da svoje obaveze izmiri u najskorije vrijeme. Upravni odbor je konstatovao da Sportsko ribolovni savez Federacije BiH i Distrikt nisu dostavili prijedlog kandidata za Skupštinu SRS BiH. Zakljuceno je da se liste kandidata za Skupštinu SRS BiH, dostave do petka 20.03.2009 godine kada bi komisija u sastavu: Batotic Mehmed, Klepic Djordje, Stipo Culjak, Hadzic Nermin i Orsolic Kristian, razrijesili pitanje kandidata SRD “Neretva” Mostar obzirom na iznešenu cinjenicu i tvrdnju da nije odrzana Izborna skupština SRD “Neretva” Mostar, kojoj je mandat istekao 27.02.2009.godine.U rješavanju problema u Mostaru Upravni odbor je donio odluku da ukljuci predsjednika Sportskog saveza BiH g. Omera Stambolica.
Razmatrajuæi termin i mjesto odrzavanja Skupštine SRS BiH , Upravni odbor je zakljucio da se termin odrzavanja Skupštine uzme za kraj aprila mjeseca, s tim da se ispoštuje procedura zakazivanja sjednice, zbog donošenja Statuta i Poslovnika Skupštine.
Skupštinu je najprihvatljivije odrzati u Sarajevu u Zetri, ako bude slobodan termin.
Tacka 3.
Rezime cetvororogodišnjeg rada Saveza sa osvrtom na 27. Svjetsko klubsko prvenstvo, te otopcete pripreme za Evropsko prvenstvo u Fly Fishingu biti ce apostrofirani dogadjaji, kao i niz zapazenih rezultata ostvarenih u takmicenju na medjunarodnom planu.
Tacka 4.
Upravni odbor je razmatrao tekst izmjena i dopuna Statuta SRS BiH, koji je pripremila Komisija formirana na Skupštini Saveza održanoj u Zenici 20.12.2009,godine. Zakljuceno je da se ostavi mogucnost da clanovi Upravnog odbora još jednom razmotre tekst i svoje primjedbe i sugestije dostave do kraja sedmice. Zakljuèeno je da Komisija u sastavu Pazin Drazen i 3 celna clana Upravnog odbora sacine Poslovnik o radu Skupštine.
Tacka 5.
Usvojen je Kalendar takmicenja za 2009 godinu sa dvije promjene u odnosu na prijedlog i to:
a) Za takmicenje invalidnih osoba uvodi se 5 i 6 kolo koje ce se odrzati u Gradisci, a termin ce se utvrditi na prvom kolu lige
b) U šaranskoj ligi prvi i drugi termin lige mjenjaju mjesto to jest lokaciju odrzavanja takmicenja
c) U Fly fishingu izvrsen je izmjena nekih Vrhovnih sudija.
KALENDAR TAKMICENJA mozete preutiti u Download zoni na www.srsbih.com.
Tacka 6.
Upravni odbor je usvojio izmjene i dopune slijedecih Pravilnika za takmicenja:
a) Pravilnik za lov šarana i amura
b) Pravilnik za Fly Fishing takmicenja
c) Pravilnik za lov ribe udicom na plovak
d) Pravilnik za lov ribe udicom na plovak za invalidne osobe
Usvojene su manje izmjene u Sistemu sportsko ribolovnih takmicenja, te u Pravilniku o reprezentativnim selekcijama.
Pravilnici ce se prije štampanja biti još jednom pogledanii i eventualne greške otklonjene.Pravilnici ce se štampati seperatno, a bit ce snimljeni na CD radi lakšeg korištenja.
Upravni odbor je utvrdio prioritet izlaska reprezentacija na medjunarodna takmicenja u 2009. godini po slijedecem prioritetu:
PRIORITETI ZA MEDJUNARODNA TAKMICENJA U 2009. GODINI:
1. Reprezentacija u Fly Fishingu (Irska) vodja puta i predstavnik SRS BiH- Marcel Kucinski
2. Reprezentacija u lovu šarana i amura (Francuska)
3. Reprezentacija invalidnih osoba (Portugal)
4. Klupsko prvenstvo svijeta SRD “Klen” iz Kozarske Dubice
Za nastup Fly Fshing reprezentacije osigurat ce se sva potrebna sredstva, a za ostale ekipe obezbjedit ce se pristupnina u iznosu od 1.150,00 EURA po ekipi. Ostala sredstva treba da osiguraju ekipe iz sponzorskih sredstava.
Za osvojeni srebrenu medalju na prvenstvu Svijeta i invalidnom sportu u Njemackoj g.Salkic iz Maglaja, te Todorovic i Stankic iz Brckog na svjetskom prvenstvu u Juznoj Africi osvajanjem izvrsnog 7. mjesta u pojedinacnoj konkurenciji, nagradjeni su od Upravnog odbora, tako što su imenovani na temelju ostvarenog plasmana, kao reprezentativci i za ovu godinu, bez obaveze izlaska na domace takmicenje u borbu za ulazak u reprezentaciju.
Upravni odbor je na trazenje Takmicarske komisije razrijesio Komesara lige u lovu šarana gosp. Stevana Mesarovica i na njegovo mjesto imenovao Jovic Miroslava.
Tacka 7.
Informaciju sa sastanka Jadransko-podunavskih zemalja koji je odrzan u Skoplju 28.02-2009.godine podnio je gosp, Hodzic Bajro, isticuci da je na istom utvrdjena kotizacija po ekipi za ucešce na takmicenju po ekipi od 200 EURA iz cega bi se podmirili troškovi zajednickog rucka takmicara, medalje i priznanja.
Donesena je odluka da se takmicenje odrzi na rijecu “UNI” izmedju Martin Broda i Kulen Vakufa od 10 do 12 jula 2009 godine i uputi pismo svim zvanicnim savezima Jadransko-podunavskog regiona, te ambasadama njihovih zemalja u Sarajevu.
Zakljuceno je da se u Bihacu formira organizacioni odbor za Podunavsko-Jadranski KUP sa zadatkom da se hitno napravi program utvrde obaveze SRS BiH I SRD “Una” Bihac kroz protokol.Za medjunarodnog koordiatora aktivnosti i kontakte sa drugim savezima postavljen je Marcel Kucinski, za zamjenika Denijal Selimovic, za vrhovnog sudiju odredjen je Hodzic Bajro, a za delegata Jerse Bijan, predsjednik SRS Slovenije.
Odluceno je u cilju prezentacije takmicenja da se napravi BILTEN, koji bi se na Kongresu CIPS- MOUCHE federacije urucio svim zemljama potencijalnim ucesnicama KUP-a u Bihacu.
Za izradu Biltena zaduzeni su Kucinski- Hodzic, Selimovic te SRD “UNA” Bihac, a za prevodjenje na engleski jezik Zivkovic Milovan. Bilten je potrebno zavrsiti do 5.4.2009 g.
Tacka 8.
Na prigodan i skroman nacin uprilicena je dodjela priznanja Incijativnom odboru u znak zahvalnosti za uspješno prestruktuiranje i reorganizovanje Sportsko ribolovnog saveza BiH, koje se desilo 16. aprila 2005 godine, kao i za uspješan cetverogodišnji mandat u kojem su postignuti izuzetno vrijedni sportski rezultati, zašto su sportisti ovog saveza u više navrata odlikovani najvišim prizanjima u Izboru sportuste BiH.
Priznanja su urucena: Batotic Mehmedu, predsjedniku Saveza, Klepic Djordju ,podpredsjedniku Saveza, Nikoli Puce, podpredsjedniku saveza i Hadzihasanovic Rifetu, sekretaru Saveza, dok ce jedno priznanje krasiti prostorije saveza.
Odobrena su sredstva za nabavku priznanja prema prilozenoj fakturi.
Odobrena je reprezentacija za sjednicu po priloženoj fakturi.
Sredstva za putne troškove dolaska na sjednicu, bit ce isplacena clanovima Upravnog odbora i takmièarske komisije, preko banke putem tekuceg racuna, nakon obracunatih poreznih obaveza:
Na temelju zatvorenih ponuda koje su pristigle na zahtijev Takmicarske komisije, ista je otvorila tri pristigle ponude prije sjednice Upravnog odbora i jednoglasno je kao najpovoljnija ponuda odabrana ponuda SUR “Graficar”(u prilogu), što je upravni Odbor prihvatio.
Pravilnici ce se štampati u tirazu: Pravilnik za ulov ribe 400 om.
Pravilnik za Fly Fishing 300 kom,
pravilnik za lov šarana 100 kom,
Pravilnik za invalidne osobe 100 kom.
Cijena pravilnika nakon štampanja biti ce 3 KM i moci ce se nabaviti od 5.aprila 2009 god. putem Kancelarije SRS BiH ul. Kemala Kapetanovica 17. Sarajevo, narudzbom uz prethodnu uplatu na ziro racun SRS BiH.
Usvojeni Logo na Skupštini SRS BiH u Zenici dopunjen je cirilicnim tekstom tako da ce se od sada primjenjivati na sluzbenim dokumentima SRS BiH
Zapisnik vodio:
Hadzihasanovic Rifet

Pročitajte i:   USR Bioštica i Stream Tackle: Održan 8. Stream Fishing Cup Bioštica 2024

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.