Najnovije vijestiUlovi

“Koštro” iz Švedske

Pozdrav ekipi na Bistro BiH
Opet Adi i opet ledena Švedska – zima nikako da popusti.Ali, bez obzira na hladnoću, moralo se izaći na vodu.Ovaj put sam odlučio probati uhvatiti kojeg kostreša jer je ovaj period (kraj marta – početak aprila) vrijeme kad se mogu uloviti veći primjerci.Naravno, i to ako imaš iskustva, strpljenja i sreće.Posebno sreće 😉


Taj dan, temperatura je bila oko 0 stepeni, puhao je sjeverni vjetar što mi je išlo na živce jer više volim da pada kiša, nego da puše vjetar.Spremio sam moje feeder i match štapove i oko 8 ujutro bio na vodi.
Prvo sam probao dubinku na feeder – kod nas se u prodavnicama mogu kupiti živi kederi, crvenperke, dužine 4 cm i to je jako dobro za zimski ribolov kada je jako teško naći kedere.Nakon dva sata čekanja i nijednog udara, prebacio sam se na plovak i na dubinu od 2 metra.Tu sam kao mamac koristio crvene gliste na uducu br. 6, i to više glista ne bi li njihovo migoljanje iziritiralo kakvog kostreša koji bi se našao u blizini.
Nisam dugo čekao, plovak je

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH u lovi ribe udicom na plovak

naglo potonuo, sačeka sam koji sekund i onda – kontra.
Osjetio sam da sam je zakačio, i da je prilično dobar komad.Pomislio sam da bi mogla biti kakva deverika koja u ovo doba godine iz jezera ulazi u rijeke, ali se riba ubrzo pokazala na površini – ipak je bio jako lijep kostreš.
Navukao sam ga u mrežu, i digao na obalu, te položio na podmetač.Brzinski sam je otkačio i izvadio vagu i mrežu, a prijatelj je dotrčao da me uslika i da ribu što prije vratimo u vodu.Sve to je trajalo manje od dva minuta i nakon slikanja, “koštru” sam vratio u vodi.Nadam se da će se do sljedeće godine još udebljati i pokazati na vagi više nego ove – 2.200 grama.

Veliki pozdrav od Adija i bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.