Najnovije vijestiTakmičenja

SRD ‘Mrena’ Živinice: Na jezeru Modrac održan ‘Kup grada Živinice 2022’

U nedjelju, 3. jula 2022. godine,  na jezeru Modrac a u organizaciji SRD ‘Mrena’ iz  Živinica, održano je takmičenje u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju seniora i seniorki – ‘Kup grada Živinice 2022’.

Nastupile su ekipe iz Loznice, Žepča, Banovića, Tešnja, Gunje, Gradačca i naravno domaćini.

‘Osim velike vrućine ostat će mi upamćeno po pravovremenoj intervenciji Alojza Buljete zvanog Kapara, koji je veoma prisebno i stručno reagirao u momentu kad je takmičaru iz Gradačca pozlilo. Koristim i ovu priliku za zahvaliti se Kapari, a nama svima nek bude nauk za ubuduće.’, izjavio je vrhovni sudija takmičenja, Šukrija Jamaković.

Na kraju takmičenja, prvo mjesto je zauzela ekipa OSR ‘Drina’ iz Loznice (Srbija), drugo mjesto ekipa iz ŠRU ‘Šaran’ iz Gunje (Hrvatska) i treće mjesto ekipa SRD Jelah – Tešanj.

Pojedinačno, najuspješniji su bili:

  1. mjesto Pajić Mirko iz Loznice
  2. mjesto Festa Vahid iz Tešnja
  3. mjesto Nedić Slobodan iz Loznice

Osim seniora/ki, na takmičenju su učestvovali i najmlađi takmičari iz Živinica – Butković Kenan, Nuhanović Belmin i Nuhanović Ibrahim, što je na kraju i bio njihov poredak. Čestitke mladim takmičarima i sretno i bistro im u budućnosti.

Pročitajte i:   U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini "SPIN" za seniore

‘Hvala svim učesnicima, čestitke pobjednicima, ostalim više sreće drugi put, i do druge prilike bistro i sretno.’, poručio je Šukrija Jamaković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.