Što drugi pišu o reviru I.P. OKO – (www.usr-busovaca.com)

vejsilDa ne hvalimo uvijek sami sebe, pokazat ćemo vam što drugi pišu o nama i našim aktivnostima. Naime, ovih dana smo imali posjete nekoliko ljubitelja fly fishinga na reviru I.P.OKO a koji se pored toga bave i nekim načinom novinarstva odnosno internet blogovima i sl. Stoga pogledajte kako oni doživljavaju trenutke provedene na našem reviru.
Naš prijatelj i ljubitelj fly fishing-a, Ismet Bajraktarević, ovako to doživljava i piše na svom forumu:
Zbog njegove blizine, cest sam gost na ovom reviru … Rijeka je lijepa, ribe ima u izobilju (a to cu i prakticno pokazati, zasto), a ljudi koji vode brigu o ovom reviru su
nesto sto se samo moze pozeljeti … Drago mi je da sam ih ovako dobro upoznao i da se cesto druzimo … Ekipa za petice … Zao mi je sto cu neke ispustiti, jer ne znam svima ime (nisam jednostavno zapamtio) ali : Marinko, Bela, Vejsil … Ljudine i po … Po svom gostoprimstvu i nesebicnosti od toga da se sklone, pomaknu kad neko dodje da zabaci do toga da ce sa vama podijeliti ama svaku tajnu koju znaju, a moze vam pomoci u ribolovu.

Danas sam sluzbeno isao na put i odmah u polasku smislio kako da posao zavrsim sto prije, mozete i pretpostaviti zasto … Revir IP OKO mi je skoro “uz put” u povratku … Zamisljeno – ucinjeno … Po povratku nazvah Marinka da upitam o stanju vode – Lasve … Odgovor brz i precizan : voda jos uvijek malo povecana, sjerkasta, ali nijansa, riba radi, mada ne nesto pretjerano … I normalno, odmah k'o spika poziv, ako nista dodji da popijemo kaficu …

Pročitajte i:   Obavještenje za takmičare u Feeder ligi

Da vas ne gnjavi previse pricom evo i malo slika o tome kako izgleda rijeka na dijelu revira, kako se odrzavaju obale i objekti izgradjeni na lokaciji revira :

Dakle pocnimo ….

Rijeka i obale:

obala2
obala3
obala4

Kad sam stigao na revir, zatekao sam samo Marinka. Onako zacudjeno ga upitah sta je sa ostalim. Odgovor je bio brz i ugodan za ribarsko uho : Ostali su otisli na ribnjak u Hadzicima po novu turu ribe za poribljavanje (prije 20 – 30 dana je vec bila ubacena jedna tura kalifornijska pastrmke od cca 300 kg, ubacene su ribe od 0,5 do 5,5 kg). Na reviru je rezim takav da se bez obzira na velicinu moze zadrzati jedna riba.

Dok smo Marinko i ja pili kaficu koju je on spremio na direktnoj vatri (ona najljepsa, sa malom primjesom mirisa dima), stigli su Vejsil, Bela i jos par njih. Normanlo, odmah je legla ribarsko-musicarska prica … Nimfe, strimeri, suhe muhe, snjure, stapovi …. Bla, bla, blaaaaa…

Pročitajte i:   SRD Vogošća: U sklopu Vogošćanskih dana održan Kup u ribolovu

U neka doba zacusmo zvuk motora kamiona koji je dovlacio ribu. E onda smo se svi, ama bas svi podigli i naostrili se da pocnemo sa poribljavanjem. I ovaj put je za tu svrhu nabavljeno 250 kg potocne i kalifornijske pastrmke. Isto kao i prethodni put, krupniji konzumni komadi 0,5 – 3,5 kg …

Kamion je stigao do hladnjaka i pocelo se ….

porib
porib2
porib3
porib4

Svi smo sa odusevljenjem nosali ribu, snosili do rijeke, pustali …

porib5
porib6

Meni je pripala cast da pustim iz ruke i slikam se sa jednom od najvecih pustenih riba :

porib7

Nakon zavrsenog “posla”, sjelo se i zalilo pivom …

stol1
stol2

Jedna lijepa duga iznad Lasve…

duga
Toliko smo se bili unijeli u ovo oko poribljavanja da ribolov nikom nije ni padao na pamet. Ali druzenje, prica, sale i ostale zajebancije je bilo na pretek. Sve u svemu jedno izuzetno lijepo popodne … Zbog ljudi angazovanih na i oko revira, ribolova, dobrog druzenja, ljubaznosti najtoplije vam preporucujem da ga obavezno posjetite. Uzivati cete u svakom trenutku provedenom na Lasvi …

Za danas toliko od mene ….

BISTRO

Preuzeto sa http://www.usr-busovaca.com

One thought on “Što drugi pišu o reviru I.P. OKO – (www.usr-busovaca.com)

  • 14. Maja 2010. at 14:48
    Permalink

    nedavno bio na ovom reviru,lovio, popiooo malo

    uf kako je bilo

    pozdrav momcima iz Busovace

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.