Najnovije vijestiUlovi

Tata, pogledaj ga, on ima usta poput velikog kita!

Soma dugačkog 2,5 metara i teškog 90 kilograma ribiči Goran i Krunoslav ulovili su u Orešju pokraj Zagreba. Sat i pol su se borili sa golemom ribom
Goran Belužić i Krunoslav Ričković iz Orešja kraj Zagreba strastveni su ribiči pa su se spremili za lov na soma. U jezeru Orešje kraj Svete Nedelje, u noći na utorak, postavili su udicu s babuškom od 1,5 kilograma.
– U utorak oko 6 sati kolega Đuro Measki javio nam je da se nešto čudno događa s kanistrom na kojem je bila udica s mamcem – kaže Goran. Znali su da su ulovili soma, no nisu mogli procijeniti njegovu težinu.
– Sjeli smo u čamac i vidjeli crvene peraje, ali glavu nismo. Procijenili smo da je težak oko 40 kilograma. Veslali sm na jednu stranu, a som nas je vukao na drugu. Sat i pol smo se borili s njim – priča Goran.
– Bio je dug dva i pol metra, a težio je 90 kilograma – kaže Goran, ribič koji je
već ulovio soma i od 130 kg.
– Tata, tata, ima usta kao kit – vikao je Goranov sin Mihael (4) gledajući tatu kako čisti ogromnu ribu.
Meso su spremili za fiš-paprikaš kojim će počastiti članove Športsko-ribolovne udruge Sloga iz Orešja, a glavu će preparirati. Tako velike ribe teško je uloviti jer jedu vrlo rijetko, jednom do dva puta na mjesec pa treba pogoditi gdje su, ali i kad su gladne. Prema dostupnim podacima, na našim je prostorima najveći som ulovljen 1958. u Dunavu kraj Kopačkog rita. Imao je 208 kilograma.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

2 thoughts on “Tata, pogledaj ga, on ima usta poput velikog kita!

  • Zalosno 🙁

  • Elvir hrustan (Eki)

    Svaka cast na ulovu ali brate zalosno je ubiti taku ribu to je trebalo pustiti,stvarno je sramota nema vecih konja od nas balkanaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.