KrivolovNajnovije vijesti

Čuvari u ribnjaku “Saničani” iz pištolja ranili dvojicu kradljivaca ribe

Aleksandar Batinica (23) i Danijel Stojaničić (26), oba iz Saničana kod Prijedora, zadobili prostrelne rane potkoljenice i butine
Aleksandar Batinica (23) i Danijel Stojančić (26), oba iz Saničana kod Prijedora, jučer oko 3.15 sati zatečeni su u krivolovu u ribnjaku “Saničani”. Na njih su iz pištolja pucali čuvari ribnjaka, ranivši ih u predjelu potkoljenice i butine. Pomoć im je ukazana u bolnici u Prijedoru, nakon čega su pušteni na kućno liječenje.
Oduzeto oružje
Borislav Meakić i Radojica Dragić, čuvari koji su spomenutu dvojicu prilikom redovnog obilaska ribnjaka zatekli u krađi ribe, jučer su bili na saslušanju u policiji. Ovo je novinarima potvrdio Draško Papak, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije SJB Prijedor, rekavši da je u ovom slučaju najvjerovatnije riječ o krivičnom djelu izazivanja opće opasnosti.
– Prilikom pucnjave meci su
rikošetirali, odnosno odbili od asfaltne podloge i završili u  potkoljenici i butini Batinice i Stojančića. Riječ je o prostrelnim lakšim ranama. Oružje, pištolji kalibra 7.65 mm, pronađeni su na licu mjesta i oduzeti, pokupljene su čahure, uzeti otisci parafinskih rukavica i sve je proslijeđeno na daljnje vještačenje u Banju Luku – kazao je Papak.
Oduzeti pištolji vlasništvo su ribnjaka “Saničani” i čuvari ih nose prilikom obilaska ribnjaka.
Nezvanično saznajemo da su čuvari, kao i ribokradice, iz Saničana i da je riječ o komšijama koje se dobro poznaju.
Interna istraga
U ribnjaku “Saničani” jučer nisu bili raspoloženi za komentiranje ovog slučaja. Direktor  Lazo Marčetić nalazi se na godišnjem odmoru, a u Pravnoj službi kratko je rečeno da će  uz saradnju s policijom provesti internu istragu. Kako saznajemo, čuvarske službe ribnjaka formirane su u skladu sa Zakonom o radu agencija za obezbjeđenje RS.
– Čuvarske službe su regularno osnovane i čuvari imaju pravo na nošenje oružja koje je vlasništvo ribnjaka – saopćeno je jučer iz Pravne službe ribnjaka u kojoj su izrazili žaljenje zbog incidenta, kao i nadu da će se ranjeni brzo oporaviti. Kako saznajemo, krađe ribe u ribnjaku su u posljednje vrijeme učestale, no sličan inicident, poput jučerašnjeg, još nije zabilježen.

Pročitajte i:   Kod Pule ulovljena najotrovnija riba na svijetu, evo šta su pronašli kad su je otvorili

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.