Kup “Maglaj 2010” – Najbolji pojedinac i majstor staze Mato Antić iz Brčkog

Učestvovalo devet ekipa validnih i invalidnih sportskih ribolovaca
Izuzetno lijepo vrijeme, povoljan vodostaj rijeke Bosne, uspješni ulovi i odlična organizacija na lokaciji Hadžijin vir okarakterisalo je takmičenje u sportskom ribolovu Kup “Maglaj 2010” koje u okviru “Septembarskih dana otpora Maglaj 92-95” organizuje Sportsko ribolovno društvo “Bosna”.
Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa, validnih i invalidnih sportskih ribolovaca iz Zenice, Tuzle, Brčkog, Tešnja, Maglaja te ekipa “Šaran” iz Gunje (Hrvatska).
U invalidnoj konkurenciji ekipno, prvo mjesto pripalo je SIRK “Bistro” Tuzla (Bahrudin Jamaković, Mustafa Okić i Murat Džolota), druga je bila ekipa SSRI Maglaj (Fuad Vrgovčević, Esad Salkić i Salih Bradarić), a treća SSRI Tešanj (Mirsad Čaplja, Salim Đuhera i Mihret Cerovac).
U pojedinačnoj konkurenciji
Fuad Vrgovčević iz Maglaja bio je najuspješniji, dok su drugo i treće mjesto zauzeli članovi tuzlanske ekipe “Bistro” Bahrudin Jamaković i Murat Džolota.
U kategoriji validnih sportskih ribolovaca ekipno najbolji rezultat imala je ekipa SRD “Bistro” Zenica (Omer Bojić, Zakir Halilović i Almir Bajrić), dugi su bili ribolovci iz Gunje (Franjo Tukić, Vlado Jović i Mirsad Pezerović), a na treće mjesto plasirala se ekipa SRD “Bistro” Žepče (Ibro Pehlivanović, Šukrija Jamaković i Željko Štimac).
Pojedinačno – prvo mjesto pripalo je Mati Antiću iz Brčkog, drugi je bio Omer Bojić iz Zenice, a treći Franjo Tujić iz Gunje. Sa ulovljenih 4.560 grama ribe Antić je proglašen i majstorom staze.
Zajedničko druženje svih učesnika takmičenja organizovano je na ribarskoj stazi gdje su najuspješnijim dodijeljene medalje, pehari i diplome.

Pročitajte i:   4. jula 4. Spin kup na rijeci Miljacki

Najbolja rehabilitacija
– Nema bolje rehabilitacije za nas invalide od bavljenja sportom. Šta ćeš više, pored vode si, pecaš, šalih se sa drugim takmičarima, nema ljepšeg odmora, a ako se šta i upeca, a upeca se, tim bolje – rekao nam je Bahrudin Jamaković iz Tuzle koji je tokom takmičenja bio zadužen za dobro raspoloženje ostalih učesnika.

One thought on “Kup “Maglaj 2010” – Najbolji pojedinac i majstor staze Mato Antić iz Brčkog

  • 13. Oktobra 2010. at 21:48
    Permalink

    Svaka čast majstore staze.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.