Udruženje “Neretva” ide odvojeno na tender

Nisu se spojili sa novoosnovanim USR “Neretva 1933”, koje je trebalo ujediniti sva postojeća udruženja
Iako je nedavno u Mostaru osnovano Udruženje sportskih ribolovaca “Neretva 1933”, koje je trebalo ujediniti sva postojeća udruženja, ono i dalje nije jedinstveno. Minulog vikenda održana je skupština USR “Neretva”, udruženja starog 104 godine, koje se ni do danas nije spojilo sa novim USR “Neretva 1933”.
Na skupštini su izabrani čelnici Udruženja, a to su Damir Hunjić i Josip Praljak, kao i novi Upravni odbor koji je proširen na 19 članova. Izabrani su i predsjednik Skupštine i njegov zamjenik, a to su Zoran Perić i Sejo Bašić.
Kako nam je rekao novoizabrani predsjednik USR “Neretva” Damir Hunjić, do kraja godine trebao bi biti raspisan novi tender za korištenje ribljeg fonda Neretve na području HNK u trajanju od 10 godina.
Za razliku od novoformiranog udruženja, gdje se nisu ispoštovale zakonske odredbe, mi se nadamo da ćemo ovaj put dobiti na tenderu, jer ispunjavamo sve uslove. I na prošlom tenderu smo imali najbolju ponudu, ali ga je ministrica poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNK Vesna Pinjuh poništila, čime smo pretrpjeli veliku štetu – kazao nam je Hunjić.
On je podsjetio da su protiv ministrice ljetos podnijeli krivičnu prijavu zbog protivzakonitog vođenja cijelog tenderskog procesa. Hunjić nam je rekao da će USR “Neretva” i dalje raditi na zaštiti endemskih vrsta riba, mekousne pastrmke i neretvanskog zubaca.

Pročitajte i:   Građanska inicijativa o zabrani izgradnje MHE na rijeci Kaljini upućena Skupštini opštine Sokolac nit' je prihvaćena, nit' je odbijena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.