Otvorenje ribolovne sezone UGSR “Drinjača” Kladanj

DSCN6660Dana 01. marta 2014. godine. u mjestu Ravna pored puta Kladanj – Vlasenica, članovi UGSR „Drinjača“ iz Kladnja obilježili su Otvorenje ribolovne sezone za 2014. godinu prigodnim druženjem i ribolovom na potočnu pastrmku u rijeci Drinjači.

Pored članova UGSR „Drinjača“ iz Kladnja, otvorenju ribolovne sezone prisustvovali su i članovi prijateljskog Udruženja sportskih ribolovaca „BLINKER“ iz Kaloševića-Tešanj, te članovi Sportskog saveza invalida Tuzlanskog kantona, kao i drugi brojni gosti iz javnog života sa područja općine Kladanj i Tuzlanskog kantona.

Samu svečanost je otvorio predsjednik UGSR „Drinjača“ Kladanj gosp. Ahmo Gogić, koji je prisutnima čestitao i 1. mart, Državni praznik BiH te svim prisutnim zaželio dobrodošlicu i ugodno druženje i ribolov.

Lijepo i sunčano vrijeme je dalo dodatni efekat dobrom raspoloženju i zajedničkom druženju svih prisutnih koji su uživali u kulinarskim čarima našeg kuhara Elvira, ribarskim pričama Mirsada Čaplje, kao i dobro odmjerenim  šalama i anegdotama Sanela Kopića, Ševala Hajdarevića i drugih prisutnih.

Nekoliko ribolovaca je okušalo svoje ribarsko umijeće na rijeci Drinjači i tom prilikom je riba „slabo radila“ ali to nije uticalo na prisutne ribolovce da provedu još jedan dan pored vode i napune svoje baterije za novu radnu sedmicu.

Pročitajte i:   Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - Kiseljak/Busovača 2024

Domaćini su pokazali veliko umijeće svojim srčanim gostoprimstvom prema svim gostima, perfektnom organizacijom  i zaista jednim prelijepim cjelodnevnim druženjem koje će ostati urezano u sijećanje svih prisutnih gostiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.