NajaveNajnovije vijesti

Povodom 22. marta, Dana voda: Udruženje “Bistro!” iz Sarajeva organizuje školu mušičarenja na jezeru Starača u Ilijašu

jezero-staraca-anglerČlanovi Udruženja ribolovaca “Bistro!” iz Sarajeva će u subotu, 22. marta, obilježiti Dan voda na jezeru Starača u Ilijašu realizovanjem škole mušičarenja (Flyfishing tehnika).

Tokom dva dana vikenda, polaznici će proći teoretsku nastavu o priboru za tu tehniku ribolova, o materijalima za pravljenje vještačkih mušica i načinu vezanja a zatim svu tu teoriju primjeniti i u praksi.

“Zahvaljujući donacijama naših članova, mi imamo 10 kompleta štapova i rola sa kojim ćemo obaviti obuku same tehnike mušičarenja i 6 alata i dovoljno materijala za obuku pravljenja mušica. Predavači će biti eminentni ribolovci iz BiH koji imaju iskustvo i žele ga prenijeti drugim kolegama. Tako će obuku iz rukovanja priborom voditi Nazif Fetahović Suzi, što je garant kvalitete ove škole.

Škola je besplatna za članove našeg Udruženja i one koji su kupili godišnju dozvolu od našeg Udruženja, a za ostale ribolovce za ova dva dana škole cijena će biti kupovina jedne dnevne dozvole od 10 KM”, saopšteno je iz Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva

Obavještenja o školi ribolovci mogu pronaći na portalu o ribolovu i zaštiti okoliša http://www.bistrobih.ba a detaljne informacije mogu dobiti na mail info@bistrobih.ba.

Pročitajte i:   USR Bioštica i Stream Tackle: Održan 8. Stream Fishing Cup Bioštica 2024

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.