2:29 pm - Nedjelja Septembar 23, 2018

Inicijativni odbor za zaštitu rijeke Spreče i Sprečanskog polja nastavio sa aktivnostima

Inicijativni odbor za zaštitu rijeke Spreče i Sprečanskog polja, nakon prezentovanja problema zagađenja rijeke Spreče na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća nastavio je sa svojim aktivnostima.

U utorak su članovi inicijativnog odbora organizovali treći sastanak koji je održan u multimedijalnoj sali Općine Gračanica a imao je sljedeći dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa druge sjednice i podnošenje izvještaja o prikupljenoj dokumentaciji
  2. Dogovor oko odlaska Premijeru, Ministarstvima TK i Općinama (Doboj Istok, Petrovo  i Lukavac)
  3. Pokretanje peticije
  4. Razno

Predsjednik odbora, Osman Hodžić je pročitao zapisnik sa prethodne sjednice na kojoj su definisani kratkoročni i dugoročni ciljevi te zaključke sjednice.

„Vidimo da nema kvalitetnih odgovora na poslane dopise i da zaključci sa prošle sjednice nisu realizirani. Neko za ovo treba odgovarati i uputit ćemo dopis i zahtjev rješavanja  prema Vladi i prema Tužilaštvu. Mi vam stojimo na raspolaganju za sve što je u okvirima naših mogućnosti.“, rekao je načelnik.

Pokrenuta je rasprava te su se prisutnima obratili i Jahić Abida , predsjednica udruženja poljoprivrednika i Muhidin Mujić, epidemiolog u Općoj bolnici Gračanica i drugi.

Na kraju sastanka dogovoreni su zaključci koji su slični onima sa prošle sjednice ali su precizirani rokovi za njihova izvršenja. Pa će tako u roku od sedam dana biti poslan Dopis Vladi TK na osnovu kojeg će biti zatražen sastanak sa Premijerom Vlade, a oformljene su i grupe posjete koje će organizovati sastanke sa načelnicima susjednih općina (Doboj Istok, Petrovo i Lukavac).

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ekologija

No comments yet.

Leave a Reply