Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Obilježena 69. godišnjica postojanja SRD “Mrena” iz Živinica

Proteklog vikenda je na jezeru Modrac u Kiseljaku, na ribolovnoj stazi Udruženja građana sportskih ribolovaca “Mrena” Živinice, obilježena 69. godišnjica egzistiranja pomenutog ribolovnog društva.

Na lijepo uređenoj stazi, odlično uklopljenoj u divan pririodni ambijent crnogorične šume i otvorenog horizonta prema živiničkoj strani jezera Modrac,skupio se veliki broj istinskih sportskih ribolovaca i mnogih gostiju iz drugih udruženja koja imaju dobru i korektnu saradnju sa živiničkim udruženjem ribolovaca.

Dok su ribolovci uživali u pogledu na jezero i iščekivanju prvog ulova,malo dalje se već krčkala riblja čorba i pripremao formalni dio obilježavanja godišnjice Društva.

Samoj manifestaciji prisustvovao je i i gradonačelnika grada Živinice doktor Samir Kamenjaković koji je izrazio riječi pohvale za društveni angažman ,možda i najstarijeg udruženju na teritoriji našeg grada.

Predsjednik Udruženja Midhat Ferhatbegović prisutne je upoznao sa radom udruženja u prethodnom periodu i aktuelnom trenutku.

Osim toga,zvanice i članovi upoznati su sa rukovodstvom udruženja “Mrena” Živinice te volonterima koji daju svoj doprinos efikasnom radu živiničkih sportskih ribolovaca kao i sa radom ribočuvarske službe koja djeluje na sprječavanju krivolova na području koje je pod kontrolom Udružena građana sportskih ribolovaca “Mrena” Živinice.

Pročitajte i:   UGSR 'Bistro' Zenica: Započela udruženjska 'Mala škola ribolova'

Jasminko Razić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.