Najnovije vijestiTakmičenja

Završena Premijer liga BiH u lovu šarana i amura

Od 17. do 19. septembra, na Jezeru Oštra Luka je održano posljednje 4. kolo Premijer lige BiH za ovu godinu, u disciplini „Lov šarana i amura“.

U iznimno neizvjesnom natjecanju u organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH sudjelovalo je 7 ekipa: UŠR “Amur” Grude, USR “Busovača” Busovača, UR “Šaran” Orašje, SRD “Ukrinski cvijet” Prnjavor, USR “Kiseljak” Kiseljak, USR “Štuka” Velika Kladuša i SRD “Šamac” iz Šamca.

U natjecanju koje je trajalo od petka do nedjelje, prvo mjesto je osvojila ekipa Udruge ribolovaca Šaran Orašje u sastavu: Velimir Kosić, Milivoj Milić, Miroslav Ivić i Đuro Kosić. Ukupno je u ovome kolu ulovljeno 279,80 kg ribe, od toga su Oraški ribolovci ulovili 94,70 kg, s tim da su ulovili i najveću ribu od 14,12 kg.

U ukupnom plasmanu po završetku Premijer lige BiH, prvo mjesto je osvojila USR ‘ŠTUKA’ iz Velike Kladuše, drugo SRD ‘ŠAMAC’ iz Šamca, a treće UR ‘ŠARAN’ Orašje i tri navedene ekipe će činiti reprezentaciju BiH. Od ukupno četiri kola, po dva su održana na Ramskom jezeru i na Jezeru Oštra Luka i ukupno je ulovljeno 851,62 kg. Od toga 201 kg na Ramskom jezeru i 650 kg na Jezeru Oštra Luka gdje je već davno potvrđeno iznimno bogatstvo ribljim fondom.

DRAŽEN LADIĆ POSJETIO RIBOLOVCE
Plasman na Svjetsko prvenstvo u ribolovu iduće godine u Ukrajini, ubraja se među najveće uspjehe posavskih ribolovaca. Ovo je peti put da su članovi oraške udruge izborili mjesto u reprezentaciji BiH i s ovim uspjehom su potvrdili kvalitetu i kontinuitet rezultata u zadnjih desetak godina.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

–„Ovogodišnje natjecanje je pokazalo da su sve ekipe sazrele i na dosta većoj razini u odnosu na prethodne godine. Pokazali su ozbiljniji pristup ribolovu i nijedna ekipa nije dobila žuti ili crveni karton. Također moram naglasiti kako nas je posjetio proslavljeni vratar Vatrenih Dražen Ladić, prijatelj članova ekipe iz V. Kladuše. Došao ih je bodriti, družio se s nama dva dana, posjetio stadion NK 19. srpanj i vidio kako nogomet izgleda kod nas u Posavini. Kao strastveni ribolovac, obećao nam je skoru posjetu, što smatramo priznanjem, ali i idealnom promocijom ribolova i naše sredine“, s ponosom je istaknuo Mario Živković predsjednik UR Šaran Orašje.

Komesar Premijer lige BiH u Lovu šarana i amura Tarik Ibrišević ističe kako je ovo bilo najneizvjesnije kolo od kako postoji Premijer liga u lovu šarana i amura i ovakvo Hičkokovsko finale, kaže do sada nije imao priliku suditi ni vidjeti.

–„Pri svakom vaganju na listama se mijenjao poredak ekipa, kako u ukupnom plasmanu lige tako i na ovom kolu. U zadnjih 10 minuta jedna ekipa je bukvalno imala ribu na štapu koja se pri izvlačenju otkačila čime su izgubili plasman na svjetsko prvenstvo. Na drugoj poziciji domaća ekipa je u minut do kraja izvukla amura od 12,50 kg i na kraju sami sebi presudili da uđu u reprezentaciju BiH. Zanimljivo, samo jedna ekipa je imala osigurano mjesto u reprezentaciji, a svih preostalih 6 bile su ravnopravne u borbi za drugu i treću poziciju“, kazao je Ibrišević, te izrazio zahvalnost i čestitku UR Šaran Orašje koja je na vrhunskoj razni organizirala natjecanje.

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

Član ekipe UR Šaran Miroslav Ivić navodi kako je bila dosta teška borba, najprije na jezeru Rama, a potom i na reviru u O. Luci gdje su u zadnjim sekundama došli do velikog uspjeha.

–„Ovo je moj najveći osobni uspjeh u ribolovu, a zasigurno i svih članova ekipe. Sada slijede fizičke pripreme i treninzi kako bi spremno dočekali nastup na svjetskoj smotri ribolovaca“, kazao je Ivić.

Dino Miljković član ekipe Štuka iz V. Kladuše je istaknuo pohvale domaćinima i predivne uvjete na jezeru, kao i bogatstvo ribom za ovaj tip natjecanja.

–„Već ranije smo osigurali prvo mjesto, pa smo lovili bez velikog pritiska. Neizvjesno natjecanje, odlični vremenski uvjeti i lijepo druženje obilježili su ovo četvrto kolo. Dat ćemo sve od sebe da u što boljem svjetlu predstavimo BiH“, poručio je Miljković.

Priznanja za tri prvoplasirane ekipe uručio je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, koji je čestitao pobjednicima i uz ostalo istaknuo kako će Vlada ŽP i u narednom periodu izdvajati sredstva za uređenje Revira s ciljem da ovu granu turizma, sporta i rekreacije podigne na višu razinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.