Najnovije vijestiTakmičenja

Izvještaj sa Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak za kategorije invalida, veterana i master veterana

Izvještaj sa svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak za kategorije invalida, veterana i master veterana 04.10.-09.10.2021. Radeče slovenija

U periodu od 04.10. do 09.10.2021. godine u Radeče u Sloveniji na rijeci Savi je bilo organizovano Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak za kategorije invalida, veterana i master veterana.

Među 19 država i 35 njihovih selekcija svoje mjesto je imala i reprezentacija Bosne i Hercegovine u kategoriji invalida u sastavu:

  1. Kelečević Rade, takmičar
  2. Majstorović Rade,takmičar
  3. Čaplja Mirsad, takmičar
  4. Vukojević Ostoja, takmičar
  5. Travančić Amer, pomoćnik takmičaru
  6. Piknjač Nermin, trener
  7. Jamaković Šukrija, selektor reprezentacije.

Službeni treninzi su počeli 04. oktobra uz izuzetno dobre uslove na stazi, koji su trajali sve do 07. oktobra kada je jako nevrijeme, olujni vjetar i kiša sve promijenila.

Prvi dan takmičenja, 08.10. za posljedicu tom nevremenu donio je zamućenu vodu, povećan protok vode, ogromne količine lišća i granja u vodi, kao i vjetar koji je i taj dan duvao.

Sve su to faktori koji su uticali da je rezultat prvog dana bio onakav kakav je – završili smo na zadnjoj poziciji.

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

Drugi dan uz određene korekcije u taktici je donio i drugačiji rezultat, bili smo četvrti, koji u konačnici nije mogao mnogo toga promijeniti na kraju, osim da nas je još više uvjerio u ono što smo imali tokom treninga, a to je da smo mi reprezentacija čiji članovi su zavrijedili da budu u gornjem dijelu tablice, kako je to bilo tokom treninga.

Sportska sreća ili nesreća, nije više bitno, izvukli smo određene pouke i nadam se da ćemo na idućem takmičenju imati priliku da uistinu potvrdimo malo prije kazano da nam je mjesto u gornjem dijelu tablice, a to je iduće godine u Mađarskoj u Segedinu.

Želim izraziti svoju zahvalnost gore pomenutim članovima tima kao i Gopi Huseinu koji je cijelo vrijeme bio sa nama, svima koji su na bilo kakav način pomogli odlazak u Radeče, domaćinima na nesebičnoj pomoći i svim onim informacijama koje su podijelili sa nama i nadam se da se vidimo u Mađarskoj iduće godine, a do tada živi i zdravi bili i svako Vam dobro.

Pročitajte i:   Održano prvo kolo SPIN lige SRS BiH

Jamaković Šukrija, 22.10.2021.godine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.